Huzurevlerine yapılan zamlarda yeni düzenlemeye gidildi

Huzurevlerine yapılan zamlarda yeni düzenlemeye gidildi

Huzurevlerine yapılan zamlar büyük tepki çekmişti. Gelen tepkilerin ardından yapılan zam geri alındı.

Orhan Uğuroğlu - Özel Haber

Huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinde oda fiyatlarına en az yüzde 300 zam yapılmıştı. Merkezlerde genel olarak uygulanan %300 ile %360 arasındaki zam oranları, yaşlı bakım hizmetlerinin erişilebilirliğini ciddi şekilde tehlikeye atmıştı.

YAPILAN ZAM GERİ ALINDI

Yapılan zamma neredeyse her kesimden tepki geldi. Yeniçağ Ankara Temsilcisi Gazeteci Orhan Uğuroğlu, gelen tepkilere dayanamayan yetkililerin, yapılan zammı geri aldığını açıkladı.

İŞTE YENİ FİYATLAR

Geri çekildiği belirtilen ve yeniden güncellenen huzurevi fiyatlarında ise gözle görülür bir değişim yaşanmadı. Yeni fiyat listesine göre yüzde 100 ile yüzde 400'e varan ücret artışı yapıldığı görüldü.
İşte yeni fiyatlar:

whatsapp-image-2024-09-13-at-19-09-42-1-001.jpeg

Yapılan zammın ardından ortaya çıkan fiyat ile zammın geri alınmasından sonra ortaya çıkan fiyat arasındaki uçurum dikkat çekti. Yapılan zammın geri alınması huzurevinde yaşayan vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı.

İşte yapılan zam sonrası önceki fiyatlar şu şekildeydi,

cvcv-001.jpeg

NE OLMUŞTU?

Huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinde oda fiyatlarına en az yüzde 300 zam yapılmıştı. Yapılan zam sonrası tek kişilik odaların fiyatlarının yüzde 461,88 artarak 2.622 TL'den 14.732,51 TL'ye yükselmişti.

Bu fahiş zamlar, sosyal medyada ve kamuoyunda yoğun tepkilere sebebiyet verdi. İnsan hakları savunucusu Hacer Foggo, sosyal medya platformu X hesabından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na seslenerek, “Ne yapacaksınız, bu yaşlı insanları sokağa mı atılacak? Bu kararı geri çekin lütfen” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Gelen tepkilere dayanamayan yetkililerin, yapılan zammı geri aldı.