Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Masterchef Türkiye’nin 19 Kasım 2020 Perşembe günü yayınlanacak yeni bölümünde yarışmacılar dokunulmazlık oyunu için mücadele edecekler. Humus tarifi ise izleyenler tarafından merak konusu oldu.
İşte, zeytinyağı, tahin ve haşlanmış nohutun muhteşem birlikteliği, tadına doyum olmayan Humus nasıl yapılır. Humus tarifi ve malzemeleri nelerdir?
HUMUS MALZEMELERİ
3 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
5 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
HUMUS ÜZERİ İÇİN
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
HUMUS NASIL YAPILIR?
Ayıklanmış nohutları suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.
Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender yardımıyla püre gibi olana kadar karıştırın.
Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin.
(Kaynak: haberturk.com)
Tansiyon hastalığı teşhis ve tedavisi nedir?
Tüm detaylarıyla "Alerji" nedir?
Meme kanserinde kişisel kontrol nasıl yapılır?
Dolar'da son düzlük Merkez Bankası ne yapacak? Remzi Özdemir açıklıyor
Berat Albayrak gitti kavga bitmedi. Orhan Uğuroğlu ve Yavuz Selim Demirağ yorumluyor
Tarihe not düşsün Ergenekon davasında yaşananları bir bir anlattı