Hükümete Meclis'ten güvenoyu

Hükümete Meclis'ten güvenoyu

Hükümete Meclis'ten güvenoyu

Hükümete Meclis’ten güvenoyu
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 60. Cumhuriyet Hükümeti, TBMM’den güvenoyu aldı. 535 milletvekilinden 337’si güvenoyu, 197’si ise hayır oyu verdi. Bir milletvekili çekimser kaldı. 

Hükümete güvenoyu
CHP, MHP, DSP ve DTP’li milletvekilleri hükümet programına hayır oyu verdi.  AKP’ lilerin ‘evet’i ile 60. Hükümet güvenoyu almış oldu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 60. Cumhuriyet Hükümeti, TBMM’den güvenoyu aldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın yönettiği Genel Kurulda elektronik sistemle yapılan açık oylamaya 535 milletvekili katıldı. 60. Hükümete 337 milletvekili güvenoyu, 197 milletvekili ise hayır oyu verdi. Bir milletvekili ise çekimser kaldı. Bu sonuçla, 60. Hükümet TBMM’den güvenoyu almış oldu. Ancak AKP iki fire verdi.

DTP’lilerden kutlama

TBMM Başkanı Köksal Toptan, oylama sonucunu açıklamasının ardından teşekkür konuşması için söz isteyen Başbakan Erdoğan’ı kürsüye davet etti.  Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Tarafsızlık, ayrımcılık yapmamak, adaleti bütün insanlarımıza ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak şiarımızdır” dedi. Daha sonra bir çok milletvekili sıraya geçerek Başbakan Erdoğan’ı tebrik etti. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve partisine mensup bazı vekiller de Erdoğan’ı kutladı.

TBMM 1 Ekim’e kadar tatile giriyor
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Meclis bugünden itibaren tatile girecek. Genel Kurulda, TBMM’nin 6 Eylül’den itibaren tatile girmesini öngören Danışma Kurulu önerisi okundu. Kabul edilen öneriye göre, TBMM’nin 6 Eylül’den itibaren tatile girecek. TBMM, 1 Ekim tarihinde toplanacak.