Hükümet memurla yine anlaşamadı

Hükümet memurla yine anlaşamadı

Hükümet memurla yine anlaşamadı

Memur sendikaları ile hükümet arasında yürütülen toplu görüşmelerde idari konularda da anlaşma sağlanamayınca ‘mutabakatsızlık zaptı’ imzalandı. Memurlarla hükümet, daha önce taban aylıkları konusunda da anlaşamamıştı

Memur restini çekti son söz hükümetin!
Hükümet ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerde idari konularda da anlaşma sağlanamaması üzerine ‘mutabakatsızlık zaptı’ imzalandı

İktidara tepki
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, kamu çalışanlarına yatırılan bayram avansının ikramiye olarak ödenmesini isteyerek hükümete tepki gösterdi.

Memur maaşlarına 2008 yılında yapılacak zam konusunda hükümetin vereceği karar beklenirken, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, memur konfederasyonlarıyla geçtiğimiz gün yeniden biraraya geldi. Toplantıda, üzerinde uzlaşılan idari konular ele alınmış olmasına rağmen bu görüşmede de uzlaşma sağlanamadı. Hükümet ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerde mali ve idari konularda anlaşma sağlanamaması üzerine ‘mutabakatsızlık zaptı’ imzalandı. İdari konularda ise uzlaşma çalışmaları kurulacak komisyonlar aracılığı ile sürecek.

Kurul’a doğru
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, eşit işe eşit ücret için çalışmaların hızlandırılarak 2008’in Temmuz ayına yetiştirilmesi konusunda mutabakat sağlandığını belirtti. Bakanlar Kurulu’nda mali konularla ilgili imzalanan mutabakatsızlık zaptının yanısıra üzerinde uzlaşılan idari konular da ele alınacak.
Öneriler...
Memurlarla hükümet, taban aylıkları konusunda anlaşamamıştı. Memurlar taban aylığının iki dönem halinde 15’er YTL olmasını istemiş ancak Uzlaştırma Kurulu’nda taban aylığı 10 YTL olarak belirlenmişti. Uzlaştırma Kurulu, memur maaşlarına yılda iki kez yüzde 2 zam yapılmasını, taban aylıklarının 10 YTL, denge tazminatının ise 30 YTL artırılmasını önermişti.