Hükümet değişikliği 'Saadet' yüzünden

Hükümet değişikliği 'Saadet' yüzünden

Hükümet değişikliği 'Saadet' yüzünden

SAADET Partisi (SP) lideri Numan Kurtulmuş, son kabine değişikliğini, partisinin aldığı oyun artmasına bağladı. Kurtulmuş,  “Bu, SP korkusudur. Sayın Başbakan as oyuncularını sahaya sürdü. Hükümet için kritik dakikalar başladı” dedi.

Hükümet bizden korktu
Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, son kabine değişikliğini partisinin aldığı oyun artmasına bağladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 1. Yerel Yönetimler Toplantısı’nda partililere hitap etti. Konuşmasında 29 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Kurtulmuş, bundan sonra vazifelerinin “yüzde 5.2’lik oy oranını yüzde 10’a çıkartmak değil, halkın ve hakkın gösterdiği istikamette muktedir bir iktidar olmak” olduğunu söyledi. Partisinin son yerel seçimlerden yüzde 5.2 oy olmasına rağmen, yüzde 50 oy almış gibi ilgi gördüğünü kaydeden Kurtulmuş, “Bu seçimde işaret fişeği atılmıştır. Saadet Partisi aldığı oyun çok üzerinde teveccühe mazhar oldu” diye konuştu.

Kritik süreç başladı
Seçimde buz dağlarının eridiğini, ön yargıların ortadan kalktığını ifade eden Kurtulmuş, gelecek genel seçimde Saadet Partisi’ni birinci parti yapmak için bütün güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Son kabine değişikliğini de değerlendiren Kurtulmuş, “Bu hükümet değişikliği Saadet Partisi’nden korkunun işaretidir” yorumlarına kendisinin de katıldığını söyledi. Kurtulmuş, “Sayın Başbakan as oyuncularını sahaya sürmüştür. Bir teknik direktör kritik dakikalarda as oyuncularını sahaya sürer. Demek ki hükümet için artık kritik dakikalar başladı” görüşünü savundu.Partisinin yeni seçilen belediye başkanlarına da seslenen Kurtulmuş, yolsuzluk şüphesi bulunan her durumla ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunulmasını, belediye meclisi toplantılarının halka açılmasını ve hizmet amaçlı sosyal belediyecilik anlayışının benimsenmesini istedi.