Hollanda’da Türk camisine saldırı

Hollanda’da Türk camisine saldırı

Hollanda’da Türk camisine saldırı

Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı olan Huizen Selimiye Camii, geçen yıl 24 Mart’ta da aynı biçimde saldırıya uğramış ve giriş bölümü büyük ölçüde yanmıştı.

Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Huizen kentindeki Selimiye Cami önceki akşam saldırıya uğradı. Cami giriş kapısı kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından molotof kokteyli atılarak yakılmak istendi. Bir yıl önce Hollandalılar Selimiye Cami imamı Ali Esen’i bir kilisede ödüllendirmişti. Bu törenden bir gün sonra Selimiye Cami, saldırının hedefi olmuştu. Aynı cami, önceki gün yine molotoflu saldırının hedefi oldu.

Hasar 7 bin Euro
Molotof kokteylinin atıldığı saatte Huizen’de yaşayan gençlerin televizyondan maç izledikleri belirtildi. Olayın farkına varılmasının ardından haber verilen itfaiye yangını büyümeden söndürdü. Camide 5 ila 7 bin Euro civarında hasar meydana gelirken, Türkiye’ye gönderilmek üzere toplanan 15 sakat arabası tamamıyla yandı. Selimiye Camii Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gencer, caminin son 1 yıl içinde ikinci kez saldırıya uğramasının kendilerini kaygılandırdığını ifade etti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.