Hıyanet polemiğine Atalay-Arınç da katıldı

Hıyanet polemiğine Atalay-Arınç da katıldı

Hıyanet polemiğine Atalay-Arınç da katıldı

CHP lideri Baykal’ın “Açılım süreci gaflet ve dalaletten hıyanete dönüşüyor” sözü, AKP’nin ağır toplarını kızdırdı. İçişleri Bakanı Atalay, “Siyasi rant için karşı çıkıyorsa asıl hainlik budur” derken, Arınç’ın tepkisi ilginçti: Çok ağır bir söz. Şaka yapıyorsunuz. Böyle bir şey söylemez.


Başkentte hıyanet gerilimi
CHP lideri Baykal, “Açılım süreci dalalet olmaktan çıkmakta, hıyanete dönüşmek üzeredir” dedi. Bakan Atalay da, “Böyle büyük bir hedefe karşı çıkanlar asıl ihanet ediyor. Açılım devam ediyor” cevabını verdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki gün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından ’hıyanet tartışmaları’yaşanıyor Baykal, son gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, “Bu noktadan sonra, hala hiçbir şey olmamış, hiçbir yanlış yapılmamış gibi yola devam etmek (açılım süreci), artık gaflet, dalalet olmaktan çıkmakta ve bir hıyanete dönüşmek üzeredir” dedi. Bu konuşmanın hemen ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin sorusu üzerine, Baykal’ın açılım sürecini ’hıyanet “ olarak nitelediği sözlerine ” Çok ağır bir söz. Şaka yapıyorsunuz. Böyle bir şey söylemez “ yanıtını verdi. Bu gelişmeler yaşanırken,  CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol,  Arınç’a cevap verdi. Anadol, ” Baykal’ın söyledikleri tutanaklara geçmiştir. Deşifre edilmiştir. Gazeteciler oradaydı, televizyon ekranlarına alınmıştır. Sözleri ortada. Kendisine pay çıkarıp alınanlar varsa, kendi bilecekleri şey “ dedi.

Asıl ihanet edenler onlar
Baykal’ın sözleri dün  İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da gündemindeydi. Atalay, TBMM İçişleri Komisyon toplantısına katılmak üzere geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Beşir Atalay,  Deniz Baykal’ın, ” Açılımı devam ettirmek hıyanettir “ sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle dedi: ” Kardeşlik için çalışmak hainlikse, ki koskoca ana muhalefet partisi liderinin ifadesi böyle, onu herkesin takdirine bırakıyorum. Böyle büyük bir hedefle uğraşırken sırf siyasi rant için bunlara karşı çıkılıyorsa, esas hainlik budur. Biz acılar olmasın, analar ağlamasın diye uğraşıyoruz. Bunları bitirelim istiyoruz. Başka amacımız yok. Bu kelimeleri, kavramları kullanmayı sevmem ama, Böyle büyük bir hedefe karşı çıkanlar asıl ihanet ediyor. Açılım devam ediyor. 

Ne söylemişti?
Baykal, salı günkü grup toplantısında Diyarbakır’da bir üniversite öğrencisinin vurulduğunu, Serap Eser’in, yanıklar içinde, 17 yaşında hayatını kaybettiğini, Tokat’ta 7 askerin şehit olduğunu anımsatmıştı. Baykal, sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Bu noktadan sonra, hala hiçbir şey olmamış, hiçbir yanlış yapılmamış gibi, ’her şey zaten olması gerektiği gibi akıyor’diye düşünerek bu yola devam etmek, bilinmelidir ki artık gaflet, dalalet olmaktan -Mustafa Kemal’in Nutkunda söylediği gibi- çıkmakta ve bir hıyanete dönüşmek üzeredir.”