Hint fakirine 8 ödül

Hint fakirine 8 ödül

Hint fakirine 8 ödül

ABD’nin Los Angeles kentindeki Kodak Theatre’daki gece, büyük bir sürprize sahne oldu. 13 dalda aday olan The Curious Case Of Benjamin Button 3 ödülle yetinirken, fakir Hint çocuğunun hikayesine ödül yağdı

Muhteşem gece
81. Oscar Akademi ödülleri, Kodak Theatre’da dün sabaha karşı yapılan törenle sahiplerine dağıtıldı. Törende, geceye 8 ödülle Hindistan’ın Mumbai kentinin kenar mahallesinde başlayan bir çocuğun hikayesini anlatan Slumdog Millionaire damgasını vurdu.


Zorluklarla mücadele
HİNT çocuğun, zorluklar içindeki büyüme sürecini katıldığı yarışma programı çerçevesinde ele alan film, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo, en iyi görüntü yönetmenliği, en iyi ses miksajı, en iyi kurgu, en iyi film müziği ve en iyi orijinal şarkı ödüllerini kazandı.

Hayal kırıklığı
BRAD Pitt’in başrolünü üstlendiği The Curious Case Of Benjamin Button 3 ödülle yetinmek zorunda kaldı. En iyi erkek oyuncu ödülünü, “Milk” adlı filmle Sean Penn, en iyi kadın oyuncu ödülünü ise “The Reader” adlı filmdeki rolüyle Kate Winslet aldı.

Danny Boyle, En İyi Yönetmen Oscarı’nı alkışlar arasında gururla kaldırdı.


GECEDEN NOTLAR
* Şölen, Kodak Theatre’a ünlülerin, gazetecilerle çevrili kırmızı halı üstünde boy göstermeleriyle başladı ve sunuculuğu üstlenen Jackman’ın, şarkı ve danslarla süslediği parodiler, aday sanatçılara yaptığı esprilerle salonda devam etti.
* İlk ödül, en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında verildi ve bu ödüle “Vicky Cristina Barcelona” daki performansıyla 34 yaşındaki İspanyol aktris Penelope Cruz layık görüldü.
* En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne, 13 ay önce hayatını kaybeden Heath Ledger, The Dark Knight filmindeki “Joker” rolüyle layık görüldü. Ledger’ın heykelciğini, annesi, babası ve kız kardeşi aldı.
* Görüntü yönetmenliği dalındaki ödülün takdimi için sahneye gelen komedyen Ben Stiller’ın, sakalı ve tavırlarıyla aktör Joaquin Phoenix’i anımsatan tarzı salondakilerin bölünmesine yol açtı. Davetlilerin bir kısmı gülerken, rahatsızlık duyanların da olduğu gözlendi.


En İyiler
En İyi kadın oyuncu: Kate Winslet (The Reader)
En İyi yardımcı kadın oyuncu: Penelope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)
En İyi uyarlama senaryo: Simon Beaufoy (S. Millionaire)
En İyi görüntü yön.: S. Millionaire
En İyi belgesel: Man On Wire
En İyi görsel efekt: The Curious Case Of Benjamin Button
En İyi ses kurgusu: The Dark Knight
En İyi ses miksajı: Slumdog Millionaire
En İyi kurgu: S. Millionaire
En İyi film müziği: Slumdog Millionaire
En İyi orijinal şarkı: Jai Ho (Slumdog Millionaire)
En İyi yönetmen: Danny Boyle (S. Millionaire)
En İyi erkek oyuncu: Sean Penn (Milk)
En iyi film: Slumdog Millionaire