Hiç merak ettiniz mi neden ayın sadece bir yüzünü görürüz: Bakın dolunay ve hilal böyle oluşuyor

Hiç merak ettiniz mi neden ayın sadece bir yüzünü görürüz: Bakın dolunay ve hilal böyle oluşuyor

NASA eski çalışanı ve gezegen bilimcisi Dr James O'Donoghue Dünya ile Ay’ın birbirinden nasıl göründüğünü gösteren bir video paylaştı. Video sosyal medyada kısa sürede viral oldu.

NASA’da daha önce Jüpiter ve Satürn'ün gözlemcisi olarak çalışan JAXA Gezegensel Bilim İnsanı olarak çalışan Dr James O'Donoghue, sosyal medya hesabından Dünya ile Ay’ın birbirine nasıl göründüğüne ilişkin çarpıcı bir video paylaştı.

O'Donoghue paylaşımına "İşte Dünya ve Ay birbirinden bir ay boyunca nasıl görünüyor Bu, gerçek görüntülerden yeniden yapılandırıldı, gece tarafındaki Dünya daha parlak / bulutsuz yapıldı, böylece siz görebilirsiniz. Jin sağdakine sahip olabilir, bilimi paylaştığınız için teşekkürler." Notunu düştü.

Öte yandan O'Donoghue paylaştığı başka bir videoda ise Ay’ın Düya’nın yörüngesindeki hareketini gösteren bir grafik paylaştı.

Dr James O'Donoghue şu ifadeleri kullandı:

"Ay Dünya'nın yörüngesinde böyle 2020 Nisan ayı için gerçek verileri kullanarak Dünya-Ay sistemimizin tam dönüşlerini, eğimlerini, eğimini, yörünge hızını, güneş ışığı açılarını ve görünümlerini gösteriyorum. E-M ölçeklenmeyecek mesafe, ancak E-M * boyut * (ortada) dir. Bu zordu!

1. Ay üzerindeki yeşil başlıklar kutupların konumunu belirtmek içindir

2. Dünyanın etrafındaki yeşil daire (alt orta, lol, orta Dünya) yalnızca bir referanstır Hafta sonu boyunca çeşitli ölçekli şeyler yapacağım, o yüzden bunlar için uğraşmayın. Yukarıdakileri utube tomo'ya yükleyecek.

Ay, Güneş çevresindeki yörüngesine 1,5 ° eğilmiştir, bu nedenle neredeyse hiç mevsimi yoktur. 5,1 ° eğimle birleştiğinde bu, yörüngesi sırasında Ay'ın kutuplarının altında ve üstünde ~ 6,6 ° gördüğümüz anlamına gelir. Benim için bu, diyagram olmadan açıklanması en zor şeylerden biri.

Bir başka önemli nokta: Ay'ın neden hız değiştirdiğini bilmek istiyorsanız, mesafeye bakın Ay Dünya'ya yakın olduğunda, Dünya'nın yerçekimi tarafından daha güçlü bir şekilde çekilir, bu yüzden daha hızlı gider, ancak Ay uzak olduğunda, daha az çekilir ve yavaşlar.

7-8 Nisan'da Ay'ın Dünya'ya en yakın olduğu bir zamanda nasıl dolunay olduğuna bir göz atın ... ve neden daha büyük göründüğünü anlayacaksınız."