Her yer çete kaynıyor

Her yer çete kaynıyor

Her yer çete kaynıyor

Etraf çete kaynıyor
Vatandaşın kanını emen bu çetelerden biri yakalansa yerini hemen bir başkası alıyor

Yurdun her köşesi kanunsuz işler yapan çetelerle doldu. Korkusuzca faaliyet gösteren Mafya bozuntusu çete üyeleri  halkın kanını emmek için rahatça örgütleniyor. Aralarında  eski milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, iş adamları, polisler, komiserler de olan bu çeteler akıl almaz dolandırcılıktan, ihale yolsuzluklarına, çek, senet tahsilinden, kaçakçılığa, sahte kimlik düzenlemekten, fuhuş yaptırmaya kadar bir çok kanunsuz iş yapıyor.  

3 büyük şebeke
Ankara’da, Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında iş takibi, ihale yolsuzluğu yaptıkları ve rüşvet aldıkları bildirilen aralarında iki eski milletvekilinin de bulunduğu toplam 17 kişi, adliyeye sevk edildi. Eski üst düzey bürokratlardan ve eski Futbol Federasyonu yöneticilerinden Recep Ö. ile Recep Ali H. adlı kişilerin liderliğinde bir suç örgütü oluşturulduğunun tespit edilmesinin ardından “Simsar Operasyonu” başlatıldı. Zanlılar, gümrüklerde rüşvet vermek, gizli bazı hidroelektirik projelerini satmakla suçlanıyorlar.

20 polis adliyede
Öte yandan, Bursa’da ağır tonajlı kamyonlara rüşvet karşılığında gözyumdukları iddiasıyla gözaltına alınan çete üyeleri arasında 20 trafik polisi de sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Kırşehir’in Kaman ilçesinde de, araçların muayenesinde sahtecilik yapmak için çete kuran 34 kişi yakalandı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yakalanan çete elemanları arasında 2 eski milletvekili ile üst düzey brokratlar da var.

“Kapan operasyonu” sürüyor
Konya ve İstanbul polisinin  18 ilde başkalarına ait kimliklerle 100 milyon dolar dolandırdığı belirlenen bir çeteye yönelik “Kapan” operasyonu sürüyor. İstanbul’da gözaltına alınan 43 kişi, Konya’ya getiriilirken dün başlayan sorgulama kapsamında 7 kişi daha gözaltına alındı. böylece gözaltına alınanların sayısı 100’ü buldu.

Çetenin elebaşısı olan M. A., Dubai’de,  geçesi 10 bin dolara kalmış.