Helikopter bulundu!

Helikopter bulundu!

Helikopter bulundu!

Dün akşamdan beri irtibat sağlanamayan ve Bolu yakınlarında düştüğü tahmin edilen ambulans helikopterin enkazına ulaşıldı.  
 
Kaybolan helikopterin enkazı 200 rakımlı Eylül Kartepe mevkiinde bulundu. Helikopterdeki 2 pilotun cesetleri de askeri helikopterle alınarak, Kıbrısçık ilçesine getirildi. Cesetler, Sağlık Bakanlığı ambulans helikopteriyle Ankara'ya gönderildi.

Dün akşamdan buyuna devam eden enkaz arama çalışmalarına, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Ankara'dan gelen 300 kişilik ekip katıldı. Sabaha kadar süren çalışmalarda ekipler yaklaşık 1 metre karın içinde helikopteri aradı. Arama çalışmalarına, bir helikopter de havadan destek verdi.

Pilotlar hayatlarını kaybetmiş
Denizcilik Sektörü Temsilcileri ile kahvaltıda biraraya gelen Bakan Binali Yıldırım, gazetecilerin Bolu'da kaybolan ambulans helikopter ile ilgili sorularını yanıtladı.

Alınan sinyaller doğrultusunda arama ve kurtarma çalışmalarının dün saat 16.40'da başlatıldığını belirten Bakan Yıldırım, "İlgili birimler haberdar edilerek aramalar havadan ve karadan başladı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle akşam saatlerinde durduruldu ancak karadan aramalara sabaha kadar devam edildi. Arama yapılan yer 2 bin 600 metre yüksekliğinde bir yer. Aramlara 2 bin 400 üncü metreye ulaşıldıve herhangibir bulguya rastlanamadı. Daha sonra enkazın düştüğü yer belirlenerek havadan tespit yapıldı. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

CENAZELER ANKARA'YA GETİRİLDİ
Bolu'da düşen helikopterdeki iki pilotun cenazesi Ankara'ya getirildi.

Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambülansıyla Ankara'ya getirilen cenazeler, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi morguna kaldırıldı. Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi yakınlarında enkazına ulaşılan helikopterde kaptan pilot Andrzej Wojewodzki ile emekli pilot albay Süleyman Kıyak ölü olarak bulunmuştu.