“Hedefimiz Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak”

“Hedefimiz Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak”

İYİ Parti Elazığ 1. Olağan Kongresi’nde Kurucu İl Başkanı Avukat Abdulvahap Erdem il başkanı seçilirken kongrede mücadele vurgusu öne çıktı.

Evren Demirdaş / Elazığ

İmparator düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ersönmez Yarbay, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Mustafa Gül, İYİ Parti Malatya İl Başkanı Ömer Sezai Altaş, Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Erkan Geyik, Kamu-Sen Elazığ Temsilcisi Kerim Eflatun STK temsilcileri ve binlerce partili katıldı.

28755322_172888346825385_369657394_o.jpg

“MEHMETÇİK SİYASET ÜSTÜDÜR’’

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Elâzığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, “Sözlerime Zeytin Dalı harekâtı kapsamında şahadet şerbetini içerek hakka yürüyerek vatan evlatlarına rahmet gazilerimize acil şifalar ve yüce Türk ordusuna şanlı bir zafer dileyerek başlamak istiyorum. Ancak şunu da ifade etmeden geçmeyeceğim çok değil daha bir iki yıl öncesine kadar açılım saçılım, sözde akil adamlar ile terörle mücadele yerine müzakere yapanlar bölücü başının mektubunu Diyarbakır’da okutanlar PYD lideri terörist Salih Müslim’i kırmızı halıda karşılayanlar 3 günde Şam’a gider Emevi camisinde Cuma namazı kılarız diyenlerin yanlış politikalarının bedelini Mehmetçiklerimiz canıyla kanıyla ödüyor. Biz İYİ Parti olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz ordumuza zafer diliyoruz. Ancak onların kanıyla siyaset yapılmasını şiddetle kınıyor ve Mehmetçik siyaset üstüdür diyoruz’’ dedi.

‘’HEDEFİMİZ SAYIN AKŞENER’İ CUMHURBAŞKANI YAPMAKTIR’’

İyi bir Türkiye için yola çıktıklarını belirten Erdem, “Amacımız Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak çağdaş medeniyeti yakalamak sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak parlamenter sistemi yaşatmak denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak ve fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bağımsız ve tarafsız adil bir yargıya kavuşup üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünü sağlamak yolsuzlukla mücadele etmektir. Hedefimiz yerel ve genel seçimlerde İYİ Partiyi iktidar sayın genel başkanımız Meral Akşener hanımefendiyi cumhurbaşkanı yapmaktır. diye konuştu.

“ALLAH’A ŞÜKÜR ÜLKÜCÜYÜM”

Kutsal bir yola çıktıklarını vurgulayan Kurucular Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Gül, “Dün Adana kongresindeydim o kongrede yer yerinden oynadı. Partili hanımefendilerimizin gözlerinin içindeki parlaklığı gördükten sonra Meral Hanım’ı köke döşenen yollarda çok iyi bir mesafe kat ettiğini gördüm bu bizim için büyük bir iftihara vesilesidir. Adana büyük bir örnek olsun diye söylüyorum arkadaşlar özellikle Elazığ’a örnek olsun. Ben Allah’a şükür ülkücüyüm biz birileri gibi gömleklerimizi çıkartarak buraya gelmedik. Sayın genel başkanımız da söylüyor hangi siyasi görüşte olursanız olun, hangi felsefeye sahip olursanız olun yeter ki bu çatı altına gelin hepinizin başımızın üstünde yeri var.’’ dedi.

“BİZ MERAL AKŞENER’E GÖNÜL VERDİK’’

Vatan coğrafyasının Türk milletinin ayağının altından kaymak üzere olduğuna dikkat çeken Gül,’’ Son virajdayız ya bu virajı alacağız ya da bu virajdan uçup gideceğiz. İşte bunun için diyorum ki birlik ve beraberliğimizi tesis edecek en güzel günleri sizlerle ulaşacağız. Bu başarıda bu aşta tuzu olmak isteyen herkese yerimiz var. Gençlerimizi sahaya indirmek zorundayız, gençlerimizle kol kola gireceğiz çünkü onlar bizim yarınlarımız. Küçük olsun benim olsun zihniyetinden vazgeçeceğiz o geçmişte siyaset yaptığımız partide kalsın onlara mübarek olsun büyük olsun hepimizin olsun. Bizlere diyorlar ki ne işiniz var İyi Parti’de hepinizi içeriye atarlar diye korkutup yıldırmaya çalışıyorlar. Atmazsanız namertsiniz ip boynumuzdan çıktı biz Allah rızası için bu yola çıktık korkaklar varsa onlara bir şey demiyorum. Biz korkmuyoruz burası korkmayanların cesur insanların yürüttüğü bir mücadeledir. Başında da Sayın Meral Akşener vardır biz ona gönül verdik aslanlar gibi yürüyoruz yürümeye de devam edeceğiz’’ İfadelerini kullandı.

“DEVLET YÖNETMEK CİDDİ BİR İŞTİR’’

İYİ Parti Ağın İlçe Belediye Başkanı Bülent Serttaş,’ “Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Bir Almanya bir Fransa ve diğer gelişmiş ülkeler akıllı insanların bir araya gelmesi ile ciddi mesafeler kat etmişlerdir. Bizim akıllı insanlara ihtiyacımız var. Biz İYİ Parti olarak çatıyı çok iyi kurduk. Komisyonlarımız üç ay sonra devlet yönetebilecek kadroları tahsis ediyor. Bir belediye başkanı olarak bizim öncelikle belediye başkanlıklarını kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Önce ilçe sonra il belediyelerini alarak iktidara yürüyeceğiz. Çok şükür partimiz çok güzel bir şekilde yol alıyor. Partimiz içinde bir nifak bulunmuyor.” dedi.

“KADINLARIMIZI EVLERİNDE OTURTMAYIN’’

Kadınların evde oturtulmaması gerektiğini söyleyen İYİ Parti üyesi Peri Aş, “Ben dâhil olmak üzere burada birçok insan Milliyetçi Hareket Partisinden gelme. 9 yaşındaydım ocaklara adım attığım zaman. Aramızda bizden çok emek vermiş taş medreseli arkadaşlarımızda vardır. Biz bunca zamandır hatayı eşlerimizi evde oturtarak erkeklerin kadınlara fırsat vermemesinden dolayı yaptık. Bundan sonra İYİ partili kadınlar olarak her zaman alanlarda olacağız. Bu ülkeye gönül vermiş vatanın tehlikede olduğunun farkına varmış olan tüm kadınlarımızın desteklerini bekliyoruz tüm erkeklere sesleniyorum eşlerinizi evlere kapatmayınız evlatlarımıza bırakacak bir vatanımızın olması için tüm yürekli kadınlarımızı İyi partiye davet ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan tek liste ile gidilen kongrede Avukat Abdulvahap Erdem İYİ Parti Elazığ il başkanı oldu.