Havaalanında yürüyen merdiven faciası

Havaalanında yürüyen merdiven faciası

Havaalanında yürüyen merdiven faciası

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde oyun oynarken ikinci kattan aşağıya düşen  kız çocuğunu ölümden bir görevli kurtardı.
Umreden dönen akrabalarını karşılamak için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen Tatar ailesinin küçük kızı Tuğba Tatar, terminalde bulunan yürüyen merdivenlerin kenarlarına ata biner gibi bindi.Yukarı doğru çıkan küçük kız dengesini kaybedince aşağı doğru sarktı. Sarkan küçük kızı görenler panik içinde küçük kıza “Atla” dedi.

Mucize kurtuluş
Kendisini 10 metre yükseklikten bırakan küçük kızı, havaalanında görevli Okan Esin kollarını açarak yakaladı. Küçük Tuğba’nın burnu bile kanamazken Esin’e Port Clinic ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Esin, müdahalenin ardından Port Clinic’e kaldırılırken ellerinde kırılma belinde ise incinme olduğu öğrenildi. Olayı görenler, küçük kızın kurtarılmasını heyecanla anlatırken tekerlekli san-dalyede kliniğe götürülürken konuşan Okan Esin, “Küçük kızı sarkmış görünce zemine çakılmaması için kollarımı açtım. Kurtardım ama ellerim ve belim incindi. Şu anda iyiyim” dedi. Şoka giren Tuğba’da gözyaşı dökerken küçük kızın ailesi şaşkınlık içindeydi. Bir çok yolcu ve personel de müdahale anını merakla izledi.