Hasret bitti

Hasret bitti

Hasret bitti

Ceviz Kabuğu, bu gece yine gündeme damgasını vuracak

Açılımlar deşifre oluyor
İktidarın milletten ve muhalefetten gizleyerek şekillendirdiği sözde Kürt sorunu açılımı ile Ermenistan’la imzalanan protokoller Hulki Cevizoğlu’nun hazırladığı Ceviz Kabuğu’nda masaya yatırılıyor

Tartışma programlarının lideri Ceviz Kabuğu’, iki aylık tatil döneminden sonra yeni yayın dönemine başlıyor.Türkiye’nin önündeki birikmiş sorunlar, politik manevralar, yalanlar ve gerçekler bir bir ekrana geliyor... Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu, yeni yayın döneminin ilk programında; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “ Tarihi fırsat... İyi şeyler olacak” gibi şifreli mesajlarlarla başlattığı, Başbakan Erdoğan’ın da “Geri adım atmayacağız” dediği sözde Kürt sorunu açılımı masaya yatırılacak. İçeriği konusunda kimsenin bir şey bilmediği, ancak İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kapı kapı dolaşarak destek istediği açılımın, okyanus ötesi ile bağlantıları irdelenecek.

Ankara-Bakü-Erivan hattı...

Bu haftaki Ceviz Kabuğu’nda ayrıca nerede-nasıl imzalandığı belli olmayan “Ermenistan protokolü” de masaya yatırılacak. Türk milletinden habersiz-gizlice yürütülen çalışmalarla şekillendirilen ve ’bir gece yarısı’ kamuoyuna açıklanan protokol yürürlüğü girerse “Türkiye neler kazanacak,  neler kaybedecek? sorusu ayrıntıları ile ele alınacak. Türkiye Ermenistan sınırı ne zaman açılacak? ABD’nin bu protokoldeki parmağı ne? Kardeş devlet Azerbaycan sürprizi nasıl karşıladı? Bundan sonra Ankara-Bakü-Erivan hattında ne gibi gelişmeler yaşanabilir? sorularına uzman konukların da katılımıyla cevap aranacak.

ART 22.00