Harçlara 2 taksit

Harçlara 2 taksit

Harçlara 2 taksit

ÜNİVERSİTELERDE öğretim gören öğrencilerden 71 ile 591 TL arasında katkı payı 2 taksitte alınacak.

İşte yeni harç ücretleri
Yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerden 71 ile 591, ikinci öğretimdeki öğrencilerden ise 770 ile 4 bin 268 lira arasında katkı payı alınacak


Yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin 2009-2010 öğretim yılında ödemesi gereken harç miktarları belirlendi. Buna göre yine en fazla harç verecek bölümler 4 bin 268 TL ile Devlet Konservatuarları ve Sivil Havacılık Yüksek Okullarının ikinci öğretimleri oldu. Bu bölümleri 2 bin 134 TL ile Veterinerlik Fakültesi, Tıbbi Biyolojik Bilimleri Programları ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Programı ikinci öğretimi izledi.

En düşük katkı payı 71 lira
Meslek Yüksekokulları, Turizm ve Otelcilik İşletmesi Yüksekokulu, Sivil Havacılık, Sosyal Bilimler ve Teknik BilimlerYüksekokullarının ikinci öğretiminde okuyan öğrenciler ise 770 lira harç ödeyecek. Katkı payları tıp fakültelerinde 591, devlet konservatuvarlarında 589, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinde 494, veteriner fakültelerinde 386, hukuk fakültelerinde 313, fen-edebiyat ve iletişim fakültelerinde 284 TL olarak belirlendi. En düşük katkı payını ise 71 TL ile açık öğretim fakültesi öğrencileri ödeyecek. Öğrenci katkı payını süresi içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılamayacak ve yenilenmeyecek. Ancak, yükseköğrenim kurumları, verilen süre içinde kaydını yaptırmayan öğrencilere ek süre verebilecek. Öğrenci katkı payı, bizzat öğrenci tarafından karşılanacak. Öğrenci tarafından ödenecek katkı payının bir kısmı veya tamamı normal öğrencinin talebi halinde öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun normal öğretim süresi kadar süre ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca bütçe imkanları çerçevesinde kredi olarak verilebilecek. Öğrenci katkı payı iki eşit taksitte ödenecek. İlk taksit eğitim öğretim yılı başında kayıt olma ve yenileme sırasında, ikinci taksit ise ikinci yarı yıl başında kayıt yenilenirken, yarıyıl sistemi uygulanmayan eğitim programlarında ise Şubat ayında kayıt yenileme sırasında ödenecek. Katkı kredisi almak için müracaat ettiğini belgeleyen ve 2009-2010 eğitim öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden, kayıt sırasında birinci taksit katkı payı alınmayacak.

Süresinde mezun
olamayan öğrenciler

Hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, ön lisans veya lisans düzeyindeki yükseköğretim programlarından, program süreleri sonunda mezun olamayan öğrencilere devlet katkısı ödenmesi sürdürülecek. Ancak normal öğrenim süreleri içinde mezun olamayanlardan öğrenci katkısı birinci yıl için yüzde 50, müteakip yıllar için yüzde 100 fazlasıyla alınacak. Mezuniyet veya staj durumunda olup da öğrenimleri 1 yıl sonraya sarkan öğrencilerden ise ilk yarı yılda mezun olmaları halinde ikinci yarıyıl için katkı payı alınmayacak. Lisansüstü öğrenim yapan araştırma görevlilerinden öğrenci katkı payı alınmayacak. Ancak, vakıf üniversitelerinde çalışıp devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim yapan öğrenciler ile ikinci öğretimde lisansüstü eğitim yapan öğrenciler katkı payı ödeyecek.


Harç ödemeyenin
ilişiği kesilecek

Yabancı dille eğitim yapan eğitim fakülteleri hariç olmak üzere, yabancı dille öğretim yapan yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkı payı iki katı olarak alınacak. Öğrenim ücretlerinin birinci taksitini ödemeyenlerin kayıtları yapılmayacak ve yenilenmeyecek. İkinci taksitlerini ödemeyen öğrencilere ise bir aylık ek süre tanınacak. Bu süre içerisinde de öğrenim ücretini kanuni faiziyle birlikte ödemeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişkisi kesilecek. İkinci öğretimdeki öğrencilerden süreleri sonunda mezun olamayanların öğrenim ücretlerinde herhangi bir artış yapılmayacak.