Hamsikoli nasıl yapılır. Hamsili köfte ve hamsikoli malzemeleri ve  tarifleri. Hamsili köfte ve hamsikoli yapımının püf noktaları

Hamsikoli nasıl yapılır. Hamsili köfte ve hamsikoli malzemeleri ve  tarifleri. Hamsili köfte ve hamsikoli yapımının püf noktaları

MasterChef  Türkiye yarışmasında yarışmacılar 15 Kasım 2020 tarihinde yayınlanan son bölümde hamsili köfte ve hamsi koli yaptı. Hamsi köfte ve hamsi koli yemekleri izleyiciler tarafından araştırmaya başlandı. Hamsikoli nasıl yapılır. Hamsili köfte ve hamsikoli malzemeleri ve  tarifleri. Hamsili köfte ve hamsikoli yapımının püf noktaları…

MasterChef Türkiye 15 Kasım 2020 pazar akşamı yayınlanan bölümde yarışmacılar dün akşam Karadeniz bölgesinin yemekleri yapıldı. Birçok izleyici yarışmada yapılan  hamsili köfte ve hamsikolinin yapımını merak etti.

İşte, Hamsikoli nasıl yapılır. Hamsili köfte ve hamsikoli malzemeleri ve  tarifleri. Hamsili köfte ve hamsikoli yapımının püf noktaları…
 

HAMSİLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

500 gram hamsi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 avuç ince doğranmış maydanoz
3 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
3/4 su bardağı ayçiçek yağı

HAMSİLİ KÖFTE TARİFİ

Hamsileri temizleyin, kılçıklarını ayıklayın ve bol suyla yıkayın.

Kılçığı ayıklanmış hamsileri ince ince doğrayın ve derince bir kabın içerisine alın. Üstüne kuru soğanı rendeleyin ve diğer malzemeleri de ilave edip güzelce yoğurun.

Hazırladığınız karışımdan parçalar kopartın ve elinizle şekillendirin.

Bir kızartma tavasında iyice kızdırdığınız bolca ayçiçek yağında, köftelerin her iki tarafı da güzelce kızarana dek kızartın.

Sıcak sıcak servis edin.

yenicag-hamsikoli1.jpg

Hamsi Köftesi Tarifinin Servis Önerisi

Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

HAMSİKOLİ NASIL YAPILIR?

500 gram hamsi(yıkanmış, temizlenmiş)
1 demet pazı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet büyük boy soğan
6-7 dal taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAMSİKOLİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Hamsileri alırken balıkçınıza temizlemesini ve kılçıklarını ayırmasını söyleyebilirsiniz. Eğer mevsiminde değilseniz ya da balıkçınız kılçıklarını ayıklamak istemezse, paket halinde dondurulmuş olarak satılan kılçıkları ayıklanıp, temizlenmiş hamsilerden de alabilirsiniz. Kuru soğanı ince ince doğradıktan sonra hazırladığınız karışıma ilave etmeden önce, tuzla ovarsanız, lezzetine lezzet katmış olursunuz.

HAMSİKOLİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Pazı, maydanoz, dereotu ve taze soğanı bol suyla yıkayıp temizledikten sonra, hepsini ince ince doğrayın ve derince bir kabın içerisine alın.

Hamsileri alın ve küçük küçük doğradıktan sonra, doğranmış yeşilliklerin üstüne ekleyin.

Kuru soğanı ince ince doğradıktan sonra bir miktar tuzla güzelce ovun ve ardından suyla durulayıp, onu da karışıma ilave edin.

Mısır unu, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sıcak suyu da ilave edip, tüm malzemeleri yoğurun. Kek hamuruyla kurabiye hamuru arasında bir kıvamı olması gerekiyor hazırladığınız karışımın.

Bir fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın ve hazırladığınız karışımı kaba boşaltın. Üstünü düzleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstü kızarana dek 60 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin.

(Kaynak: cnnturk.com)