Ekranların ilgiyle izlenen yemek yarışması Masterchef'in bu bölümünde Karadeniz denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan hamsi kuşu yemeği damga vurdu. Oldukça lezzetli bir tadı olan hamsi kuşunun tarifi birçok kadının araştırdığı yemekler arasında yer alıyor. Peki, hamsi kuşu nasıl yapılır?
Hamsi Kuşu Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram hamsi
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı mısır unu
1/2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Hamsileri kızartmak için:
3 adet yumurta
1/2 su bardağı mısır unu
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
Hamsi Kuşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde kıyın.
Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsi birbirine yapışsın. Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın.
Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Arzuya göre ızgarada ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
KAYNAK: ACUNN.COM
Pandemi döneminin en riskli hastalığı: Koah nedir?
Çocuklarda yüksek ateş riskli midir?
Obezite cerrahisi hakkında bilmeniz gerekenler