HAMAS'A KARŞI SAVAŞ

HAMAS'A KARŞI SAVAŞ

HAMAS'A KARŞI SAVAŞ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi’ni elinde bulunduran Hamas’a karşı İsrail, Amerika ve Ürdün ortaklı büyük bir operasyon başlatmayı planlıyor


Washington destekli Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Hamas’a karşı çok gizli bir operasyon planladığı ortaya çıktı. İsrail, ABD ve Ürdün ortaklı büyük askeri harekatta, 2007’den beri Gazze’yi kontrol altında tutan Hamas’ın çökertilmesi hedefleniyor. İsrail’in Haaretz gazetesine konuşan Abbas’a bağlı Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, ülke topraklarının bütünlüğünü yeniden sağlamak için Hamas’a karşı güç kullanmayı düşündüklerini söyledi. General Diyab El Ali, “Gazze’nin böyle isyankar olarak kalması durumunda, Filistin yönetiminin güç kullanmaktan başka çaresi olmayacak” ifadesini kullandı.

Mutabıkız
“Eğer güvenlik kuvvetlerini Gazze’ye sevk etmek istiyorsanız, bunun için elinizde değişik silahlar ve kabiliyetinizin olması gerekir” diyen El Ali, bu konuda İsrail, Ürdün ve Mısır’ın mutabıkız. Koşulların izin vermesi durumunda, biz de ülke birliğini yeniden tesis etmeliyiz “ ifadesini kullandı. Hamas’ın Batı Şeria’yı da ele geçirme tehditleriyle ilgili olarak da El Ali, Hamas’ın Batı Şeria’da Filistin yönetimine gerçek bir tehlike oluşturacak gücü olmadığını dile getirdi. Diyab El-Ali, 19 ay önce Filistin güvenlik kuvvetlerinin başına getirilmişti.

Eğitim ABD’den
Daha önce Cenin-Tulkarem bölgesindeki güçlerin komutanlığını üstlenen El Ali, kendi döneminde ulusal güvenlik alanında reorganizasyona gidildiğini ve eski subayların yüzde 90’ının yerini yeni ve genç subayların aldığını ifade etti. El Ali komutasındaki Filistin kuvvetlerinin subayları, Amerikalı General Keith Dayton başkanlığındaki bir ekibin destek ve gözetiminde, Eriha’da eğitim alıyor. Askerler ise hem Eriha’da, hem Ürdün’de eğitim görüyor. Diyab El Ali komutasında halen 7 bin 500 dolayında asker bulunuyor.


60 yaşındaki Filistinli kadını katlettiler
İsrail’in Filistinlilere yönelik baskı ve işkenceleri sürüyor. Kudüs yakınlarında bir eve baskın düzenleyen İsrail askerleri  60 yaşındaki Filistinli kadını öldürdü. Akrabaları, Ebu Dis köyündeki baskın sırasında oturduğu binaya gelen İsrail askerleriyle tartışan Meryem Ayyad adlı yaşlı kadının, askerler tarafından itilmesi üzerine merdivenlerden düştüğünü ve kaldırıldığı hastanede öldüğünü söyledi.