Halk belediyeyi bastı

Halk belediyeyi bastı

Halk belediyeyi bastı

Belediyeyi bastılar
Afşin’de, istimlak edilen arazilerine düşük bedel verilen vatandaşlar AKP ilçe binası önünde de protesto gösterisi yaptılar

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde istimlak edilen arazilerine düşük bedel verildiğini öne süren vatandaşlar belediye binası önünde toplanıp olayı protesto etti. Elektrik Üretim Anonim Şirketininyatırımları için arazileri istimlak edilenler, AKP İlçe binası önünde de protestolarını sürdürdü. Polis gösericilerden 7 kişiyi tutukladı. Polis, Yazıbelen köyü muhtarı Oğuz Hurmalı, köylülerden Hasan Hüseyin Ekici, Kurtuluş Koşar, Mehmet Bozdoğan, İbrahim Polat, Sabri Polat ve Ayhan Özdemir’i gözaltına aldı. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Elbistan Cezaevine konuldu.

Olaylar çıktı, 2 kişi biber gazından yaralandı

Afşin Adliyesi önüne gelen tutuklu yakınları ile emniyet güçleri arasında çıkan arbedede plastik mermi ve biber gazı kullanılarak kalabalık dağıtılmaya çalışıldı. Polisin ses ve gaz bombası kullandığı olayda, tutuklu yakınlarından Osman Özdemir ile Abdullah Kaynar yaralanarak ambulansla Afşin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 2 yaralı Elbistan Devlet Hastanesine gönderildi.