Hakkâri’de 11 terörist öldürüldü

Hakkâri’de 11 terörist öldürüldü

Hakkâri’de 11 terörist öldürüldü

Hainlere bir darbe daha
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Köyü’ndeki Jandarma Karakoluna saldırarak 6 askeri şehit eden teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlarda 11 PKK’lı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’deki örgüt kampına hava operasyonunda ağır darbe yedikten sonra Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Köyü’ndeki Jandarma Karakolu’na 9 Mayıs gecesi saldıran bölücü teröristlere, bir darbe daha vuruldu. Saldırının ardından hava destekli başlatılan ve aralıksız süren operasyonlarda, sıcak temaslar sağlandı. Skorsky helikopterlerin bölgeye indirdiği özel komando ve jandarma özel hareket timleri, kobra ve süper kobra helikopterlerin kaçış güzergahlarını kapattığı teröristlerden 11’i daha öldürürken, 20’den fazla terörist de yaraladı.

Cesetleri dereye attılar
Mehmetçiğin bölgedeki kapsamlı operasyonunun ardından PKK’lı teröristlerin aldığı darbenin boyutları ise dinlenen telsiz konuşmalarıyla ortaya çıktı. Teröristler kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda 30’dan fazla arkadaşlarının öldüğü ve 20’den fazla da yaralının bulunduğu, cesetlerin de bir kısmının Aktütün Köyü’ne yakın olan Kuzey Irak sınırındaki Herki Deresi’ne atıldığı belirtildi.

Geçiş noktaları tutuldu
Üst düzey bir askeri yetkili, Aktütün Jandarma Karakolu’na saldıran terörist grubun tamamen imha edilmesi için bölgedeki operasyonların hız kesmeden sürdürüldüğünü söyledi. Sayıları 200 civarında olduğu tahmin edilen teröristlerin tüm geçiş güzergahlarının kapatıldığı bildirildi. (ANKA)

Skorsky helikopterlerin bölgeye indirdiği  özel komando ve jandarma özel harekat
timleri geçiş noktalarını kontrol altına aldı.


Erzurum’da 8 terörist tutuklandı
Erzurum’da, terör örgütü PKK’nın gençlik örgütlenmesinde görev aldıkları öne sürülen, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 24 kişiden 8’i tutuklandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir süre önce başlayan takibi sonucu çeşitli semtlerde düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK’nın gençlik örgütlenmesini yürüttükleri ve PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeyesevk edildi. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılardan 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 16 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

Bölücü propagandaya  2 yıl hapis cezası
Diyarbakır’da kara harekatını protesto etmek için düzenlenen DTP mitinginde yaptığı Kürtçe konuşmada, ’terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla yargılanan emekli imam Muhittin Eryılmaz, 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’terör örgütü propagandası’ yapmaktan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Muhittin Eryılmaz, savunmasında, “Ben imamım. Ne askerim ne polisim, ne de PKK’lıların ölmemesi için uğraştım. O an elimde Kuran-ı Kerim ve üzerimde cübbe vardı. Kalabalığın Kuran-ı Kerim’e olan saygısından ötürü beni yukarıya çıkardılar. Suçsuzum” dedi. (İHA)