Hakkari savaş alanı gibi...

Hakkari savaş alanı gibi...

Hakkari savaş alanı gibi...

AKP’nin PKK açılımı sonrası cüretleri daha da artan teröristler, terör örgütünün kuruluş yıl dönümünü kutlamak için önceki gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde başlattıkları eylemi dün de güvenlik güçlerine saldırarak sürdürdü.

200-300 kişilik grup dehşet saçtı
SABAH saatlerinden itibaren 200-300 kişilik bir grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplandı. DTP İlçe Başkanı Nazif Ataman ve parti yöneticileri ilçe merkezine gelerek esnafın işyerlerini açmasını, kalabalığın dağılmasını istedi.


Polisleri taş yağmuruna tuttular
CADDEYE barikat kurup slogan atan grup,  “Dağılın” uyarısı yapan polise taş yağdırdı. Polis göstericileri gaz bombası kullanarak dağıttı. Çıkan olaylar üzerine tüm iş yerleri kepenklerini kapattı. Bölgede geniş önlem alındı.


Yüksekova’daki olaylarda bir anda çatışmanın ortasında kalan okul çocukları büyük korku yaşadı.


Hainler polisi yine taş yağmuruna tuttu
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde önceki gün PKK’nın kuruluş yıldönümü ve bebekkatili Öcalan’ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek polisle çatışan göstericiler, dün de eylemlerini ve protestolarını sürdürdü. Sabah saatlerinden itibaren 200-300 kişilik bir grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplantı. Cadde ve sokak aralarına barikatlar kurarak sloganlar atan grupların dağılması için polis uyarıda bulundu. Ancak polisin bu uyarılarına göstericiler taşla karşılık verdi. Çıkan olaylar üzerine ilçedeki tüm işyerleri kepenklerini kapattı.

Doğubayezıt da karıştı
Polis toplanan göstericileri gazbombası kullanarak dağıttı. Bu arada, Hakkari’nin İran ve Irak’a sınırı bulunan Şemdinli İlçesi’nde de kepenkler dün açılmadı. Öte yandan Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde de benzer görüntüler yaşandı. DTP’nin düzenlediği mitinge katılan bölücüler de polisle çatıştı. Ara sokaklara dalan göstericileri durdurmak için polis gaz bombası attı, tazyikli su sıktı. Olaylar akşam saatlerinde son buldu.