Hakim kendi kendisini dinletmiş, haberi yok!

Hakim kendi kendisini dinletmiş, haberi yok!

Hakim kendi kendisini dinletmiş, haberi yok!

CHP lideri Deniz Baykal, Türkiye’yi korku imparatorluğuna götüren telekulak skandallarına, “Bu iş çığırından çıktı” sözleriyle tepki gösterdi. Baykal, dinleme kararını alan hakimin  telefon numarasının listeye dahil edildiğini belirterek, “Hakim kendi kendisini dinletmiş, haberi yok. Bunun belgesi var” dedi.

Dinlemenin belgeleri var
CHP lideri Baykal, dinleme kararını alan hâkimin bile telefon numarasının listeye dahil edildiğini belirterek, “Hakim, kendi kararıyla kendisini dinletmiş haberi yok. Bunun belgesi var. Bu iş artık çığırından çıktı” dedi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, özel hayat diye bir şeyin kalmadığını ifade ederek, “Özel hayatın olmadığı yerde demokrasi kalmaz” dedi.
Haber: Fatih ERBOZ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’yi korku imparatorluğuna götüren telekulak skandallarına, “Bu iş çığırından çıktı” sözleriyle tepki gösterdi. Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’ye konuşan Baykal, toplumu geren dinlemelere yönelik eleştirilerini sürdürdü. Baykal, “Öyle olaylar var ki şaşkına dönersiniz. Mesela götürüp bir hâkimin önüne dinlenecek telefonların listesini koyuyorlar. Uzun bir liste. Hâkim kararı alıp onaylıyor. Sonra bir anlaşılıyor ki, o listede kararı veren hâkimin de telefon numarası var. Yani hâkim kendi kararıyla kendisini dinletmiş haberi yok” dedi.

Hakim görmemiş bile
Çekirge’nin, “Nasıl yani? Dinleme kararını alan hâkimin telefon numarasını da mı o listeye koymuşlar?”  sorusuna Baykal, “Evet aynen öyle. Hâkim görmemiş bile”  karşılığını verdi. “Peki bunun belgesi var mı?” sorusu üzerine ses tonunu yükselten Baykal şunları kaydetti: “Evet, tabii var belgesi. Hatta daha da ötesi var. Mesela 40 kişi için dinleme kararı almışlar. Liste hazırlanmış ama hâkimin önüne giden listeye ilgisiz bir telefon numarası daha eklenmiş. Bakıyorsunuz o telefonu kullanan kişinin ismi listede yok. Ama telefon numarası var. Yani tanınmış, önemli bir ismi o listeye koymuyorlar. Ama numarasını koyuyorlar. Böylece dikkat çekmeden dinliyorlar.” 

Özel hayat kalmamış
Mahkeme sisteminin allak bulllak durumda olduğunu ifade eden CHP lideri Baykal, “Özel hayat diye bir şey kalmamış. İki kişi telefonda konuşuyorlar. Belki dedikodu yapıyorlar. Ya da fantezi yapıyorlar. Cinsellik var. Şimdi sen bunu basına sızdırıp, özel hayatı delik eşik edersen ne olacak? Bunu insanları sindirme aracı olarak kullanırsan olur mu? Özel hayatın kalmadığı yerde demokrasi kalır mı?” diye sordu.

Sorumlusu Erdoğan
 CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, Kızılcahamam’da “Ben de dinlendim” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. “7 yıldır bu ülkeyi yöneten bir Başbakan ülkede olup biten her şeyden sorumludur” diyen Özyürek şunları söyledi: “Yasadışı şekilde dinlemeler varsa - ki var- bunun sorumlusu Başbakan’dır. Bu dinlemelerle hiç ilgisi yoktu. Ne zaman ki kendisinin de dinlendiği, bir işadamından kızı için para istediği ortaya çıkınca, o dinleme internette, medyada yer alınca, ben de mağdurum, diye ortaya çıkıyor. Sadece kendisine, yakın çevresine dönük bir eylem olunca Başbakan uyanıyor.” Başbakan Erdoğan’ın şikayet etmeyi bırakması gerektiğini ifade eden Özyürek, “Başbakan şikâyet etmeyi, mağdur edebiyatını bıraksın, kim dinliyorsa onları bulsun ve dinlemeyi önleyecek çareler arasın” dedi.