Hain pusu:1 ŞEHİT

Hain pusu:1 ŞEHİT

Hain pusu:1 ŞEHİT

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bölücülerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Berkant Şara şehit oldu.

Dicle’de hain pusu
Bölücü hainler kana doymuyor. Diyarbakır’ın Dicle ilçesi kırsalında bölücülerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Berkant Şara şehit oldu, 4 asker de yaralandı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Alınan bilgiye göre Dicle’nin kırsal kesiminde arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri, önceki akşam bir grup PKK’lı teröristle sıcak temas sağladı. Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu Uzman Çavuş Berkant Şara şehit olurken, 4 asker yaralandı.

Mehmetçik kıstırdı
Yaralı askerler helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Kaçmaya çalışan hainlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda asker ve mühimmat sevk edildi. Operasyonlara skorsky tipi helikopterler de havadan destek verdi.

Vatan sağ olsun
Şehit Berkant Şara’nın naaşı, Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından askeri bir helikopterle memleketi Muğla’ya getirildi. Göktepe Köyü’nde şehitin naaşını ailesi ve yakınları karşıladı. Annesi Medine Şara, babası Mustafa Şara, eşi ve kardeşi, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Babasının tabutu başında ağlayan 4 yaşındaki Medine Şara’yı ise yakınları güçlükle sakinleştirdi. Şehit babası Mustafa Şara,  oğlu ile bir gün önce telefonla görüştüğünü anlatarak, “ Vatan sağ olsun. Büyük dedem Çanakkale’de şehit düşmüştü. Oğlum da bu vatan için Diyarbakır’da şehit düştü” dedi. Şehit Şara’nın cenazesi, köyde ikindiyi müteakip kılınan cenazı namazının ardından toprağa verildi.

Gözyaşları dinmedi
Şehit Uzman Çavuş Berkant Şara’nın  naaşı memleketi Muğla’ya getirildi. Şehidin annesi Medine Şara ile 4 yaşındaki kızı Medine’nin feryatları yeri göğü inletti.