Haberal hastanede

Haberal hastanede

Haberal hastanede

Haberal hastanede
68’liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya ise mahkemeden serbest kalırken,  Derviş Özçelik de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Namık Kemal Boya’nın serbest bırakılmasının ardından Ümraniye soruşturması kapsamında yapılan 12. dalga operasyonunda gözaltına alınan 39 şüpheliden 31’i serbest bırakılmış oldu. Bu arada Prof. Dr. Haberal, mahkemenin tutuklama kararının ardından gönderildiği Metris Cezaevi’nde rahatsızlandı. İstanbul Üniversitesi Kardiyololoji Enstitüsü’ne sevk edilen Haberal, burada tedavi altına alındı.

Tesadüfen bırakıldım!

Mahkemece serbest bırakılan Namık Kemal Boya adliye çıkışında açıklama yaptı. Serbest kalışını tesadüf olarak  değerlendiren Boya, “Tutuklanan diğer arkadaşlarımızla aramda herhangi farklı bir delil olduğuna ilişkin bilgim yok. 30 yıllık hukukçuyum. Ben tesadüfen bırakıldığımı düşünüyorum” dedi.


Rektörler tutuklandı
Adliye önünde toplanan şüphelilerin yakınları ve sevenleri gün boyunca devam eden sorgulama sırasında destek için bekledi.

Ümraniye ’soruşturması kapsamında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 10 kişiden, 3 eski rektör ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.  Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet savcılarınca sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, 19 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, Hamdi Gökhan Ecevit ve Ömer Sadun Okyıltırık’ın tutuklanmasına karar verildi.