Mobil telefonlar dışında kurumların tablet ve el terminallerinin ortalama yüzde 72'sinde Android işletim sistemi yer alıyor. Cihaz satın alan kurumların yüzde 60'ı Android'i kurumlarına entegre ettiklerini belirtirken, gelecek 3 yılda Android'li cihaz sayısında artış bekleniyor.
Android'in diğer işletim sistemlerine kıyasla sunduğu 3 avantaj sorulduğunda sıralamayı yüzde 59'un cevabı olan esneklik, yüzde 58'in cevabı olan güvenlik ve yüzde 52'nin cevabı olan uygun maliyet oluşturuyor.
GÜVENLİK ENDİŞELERİ
Kurumlar, yılda ortalama 4 defa daha fazla güvenlik yaması yapmaları gerektiğini belirtiyor. Güvenlik yamalarını hizmete alma yöntemi ise firmadan firmaya farklılık gösteriyor. Kurumların yüzde 66'sı güvenlik yamalarını BT departmanından, yüzde 38'i Mobil Cihaz Yönetim (MDM) çözümü olarak, yüzde 30'u da ekipman üreticilerinin internetten gönderdiği yazılım güncellemeleri olarak alırken, yüzde 23'ü yamayı kullanıcılarına yaptırıyor. Yüzde 22 BT destek şirketiyle, yüzde 16 da satıcılarıyla gerçekleştiriyor.
GÜNCELLEME BEKLENTİLERİ
Kurumlar şu anda her cihazdaki Android işletim sistemlerini yılda ortalama 5 kere güncelliyor. Aynı zamanda cihaz sağlayıcılarının cihazın ömrünün bitiminden 3 yıl sonrasına kadar Android işletim sistemini desteklemesini istiyor.
HER ANDROİD CİHAZI AYNI DEĞİL
Yapılan araştırmalarda Android mobil cihazlarının kurumsal dünyada yarattığı etki artmaya devam ederken BT departmanlarının bu cihazları nasıl verimli bir şekilde yöneteceği ve koruma altına alacağı ise hala belirsizliğini koruyor. Kurumların her Android mobil cihazının aynı olmadığını bilmesi önemli. Kurumların sağlayıcılarının sunduğu yönetim ve güvenlik özelliklerini ve Android mimarlığı deneyimini yakından incelemesi gerekiyor. En yeni internet üzerinden yapılan güncellemeler ve yönetim konsolları sayesinde doğru yönetim ve güvenlik özelliklerine sahip doğru cihazı seçen BT departmanları, güncellemeleri otomatikleştirerek önemli ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu yapabiliyor.