Gürhan, Ermiş’i suçladı: İşbirlikçi

Gürhan, Ermiş’i suçladı: İşbirlikçi

Gürhan, Ermiş’i suçladı: İşbirlikçi

Deniz Feneri e.V’nin 5 yıl 10 ay hapis cezası yiyen 1 numaralı ismi Mehmet Gürhan, tüm suçun Firdevsi Ermiş’te olduğunu iddia etti.

Utanmadan kendini savundu
Deniz Feneri e.V davası sürecince ifade vermeyip susan baş sanık konumundaki Mehmet Gürhan, mahkum olunca adeta bülbül kesildi

Deniz Feneri e.V davasında tüm ısrarlara rağmen suskun kalan Mehmet Gürhan, dolandırıcılık suçundan 5 yıl 10 aya mahkum olunca açıldı. Avukatı Ünal Kaymakçı aracılığıyla kamuoyuna açık mektup yollayan Gürhan, kendisini toplum nezdinde aklayabilmek için masum olduğunu savundu. Kanal 7 İNT’in Avrupa temsilciliğini yaparken, 1999 yılında Deniz Feneri e.V’yi kurduğunu hatırlatan Gürhan, “Hayatı boyunca karakola dahi düşmemiş biriyken bir anda büyük bir terör örgütü üyesi muamelesine tabi tutuldum. Ailemden bile sakındığım vaktimi, yardım işlerine harcadım. Siyasi bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Bağışlanan paraların bir kuruşunu bile şahsi emellerim için kullanmadım. ” dedi. İfadesinin içeriğinin, mahkeme ile yapılan bir uzlaşmanın sonucu olduğunu öne süren Gürhan, şunları kaydetti: “Koparılan bunca fırtınanın ve girişilen bu aşağılık linç kampanyasının neredeyse tek dayanağı Firdevsi Ermiş’tir. Bu şahısın özel olarak görevlendirildiğini düşünüyorum. ”