Gürgür: İlişkimiz onarılmaz yara alır

Gürgür: İlişkimiz onarılmaz yara alır

Gürgür: İlişkimiz onarılmaz yara alır

Türk kardeşliği arkadan hançerleniyor
Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, ABD’nin, Ermeni sınırının açılması için yaptığı dayatmaya tepki gösterdi: Azerbaycan ile ilişkilerimiz onarılamaz yara alır.  

 

Haber: Fatih Erboz
İKTİDARIN ERMENİSTAN SINIRINI AÇMAYA YÖNELİK ADIMLARINA TEPKİ BÜYÜK

Türk Ocakları Genel Başkanı Gürgür, AKP iktidarını uyardı
AKP iktidarının, Türk Cumhuriyeti Azerbaycan’ı görmezden gelerek, Ermenistan sınırını açmaya yönelik girişilerde bulunması Türk kamuoyunu çileden çıkardı. Hemen her kesimden büyük tepki var. Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, ABD Başkanı Barack Obama’nın Ermenistan sınırnı açılmasını talep etmesinin Ermeni lobisini tatmin etmeye yönelik olduğunu söyledi. Obama’nın bu isteğinin Türkiye’nin temel politikalarına, stratejik çıkarlarına aykırı olduğuna dikkat çeken Gürgür, “Türk dünyası kavramına ruhen ve fikren yabancı olan bazı aydınlar ABD Başkanı’nın işaretini sevinçle karşıladı” dedi. 


Faciaya yol açar

Gürgür, şunları kaydetti: “Bazı aydınların, buyruğu gerçekleştirmek üzere derhal siyasi karar alınmasını istemeleri zihin ve karakter yapıları açısından yadırgatıcı değildir. Ancak meseleyi asılsız safsatalarla, saplantılarla ele almayı düşünmek tarihi bir faciaya yol açar. Azerbaycan ile ilişkilerimiz onarılmaz şekilde yara alır. Bunun siyasal ve kültürel kayıplarının yanı sıra büyük bir ekonomik maliyeti oluşur. Doğal olarak önümüzdeki dönemleri de etkileyecek olan bu olumsuz sonuçların altından kimse kalkamaz.”


Nifak tohumu...

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Onursal Genel Başkanı Yücel Artantaş ise, Karabağ işgaline son verilmeden sınırın açılması Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini arkadan hançerlemek anlamına geleceğini söyledi. “Türk dünyasının birliği için şartların olgunlaştığı bir dönemdeyiz” diyen Artantaş, “Ermenistan işgal ettiği Karabağ’dan çekilmeden, AB ve ABD’nin isteği ile Ermenistan’a sınırların açılması, Azerbaycan Türkiye kardeşliğine ve Türk dünyasının birliğine vurulmuş en büyük darbe olacaktır” ifadesini kullandı. Hükümetin, Azerbaycan ile ilgili yaptığı hataların, kardeşler arasında güvensizlik yaratacağını belirten Artantaş, sınırların açılması durumunda Türk dünyasına nifak tohumları ekileceğini dile getirdi. Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını da asla terk etmeyeceğini savunan Yücel Artantaş, Türkiye’de yaşayan beş milyona yakın Azeri Türk’ünün de hükümete olan güveninin sıfıra ineceğine dikkat çekti.