Günü gelince hesap sorulur

Günü gelince hesap sorulur

Günü gelince hesap sorulur

TÜRKİYE’de hain bir senaryonun sahnelendiğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başta Başbakan olmak üzere herkesin zamanı geldiğinde hesap vereceğini söyledi.

Hain senaryonun hesabı mutlaka sorulacak!..
Bahçeli, “Başta Başbakan, ilgili bakanlar ve buna alet olan her kademedeki bütün görevliler olmak üzere bu hain senaryoda sorumluluğu olan herkes, mutlaka hesap vereceklerdir” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  27-28 Ekim’deki Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri ve İl Başkanlarıyla yapılan özel gündemli toplantılarla ilgili görüşlerini yazılı açıklamayla duyurdu. Bugün Türkiye’nin AKP hükümetiyle her geçen gün, öncekinden daha vahim gelişmelere açık, gerilim, çatışma ve kavga ortamına biraz daha  sürüklendiğini anlatan Devlet Bahçeli, “Türkiye üzerinde sahnelenmek istenen oyunun nihai hedefi, tek millet ve tek devlet dayanan Türkiye Cumhuriyetinin milli birlik, bölünmez bütünlük ve milli egemenlik anlayışının yeniden tanımlanması ve çok kimlikli, çok milletli parçalı bir devlet yapısının kabul edilmesidir” dedi. Bahçeli şunları söyledi:

Hukuki ve siyasi sonuçları olacak
“İmralı canisi ile kol kola giren Başbakan Türkiye’nin milli birliğinin temellerine ilk darbeyi Habur’da vurmuştur. PKK kontrolündeki Mahmur kampından ve terör örgütünün Kandil kadrosundan 34 kişinin Türkiye’ye gelmesi ve sonrası yaşanan gelişmeler, Türk milletini derinden sarsmıştır. Başbakan Erdoğan’ın yol haritasının ilk aşamasında yaşanan bu rezaletlerin siyasi ve hukuki sonuçları ve yansımaları olması kaçınılmazdır.  Başta Başbakan, ilgili Bakanlar ve buna alet olan her kademedeki bütün görevliler olmak üzere bu hain senaryoda sorumluluğu olan herkes, Türkiye bir hukuk devletiyse zamanı geldiğinde mutlaka hesap vereceklerdir. İhanet kafilesinin Türkiye’ye gelişi sırasında bölgede devlet otoritesi felce uğramış, yerini kin, nefret ve husumet gösterileriyle devlete meydan okuyan terör örgütü ve maşalarına bırakmıştır.”

Kandil’e dokunulmazlık
Devlet Bahçeli, Hükümet ve devlet görevlileri bu ihanet resmi geçidine nezaret etmiş, bunu adata bir devlet törenine dönüştürmüştür. Bu vesileyle Başbakan’ın teröristlere örtülü af projesinin fiilen hayata geçirilmesinin ilk provası yapılmış, teröristlerin gururunun rencide edilmemesi adına, Türkiye Cumhuriyeti devletinin onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmıştır.  Bu süreçte hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çiğnenmiş, Anayasa ve kanunlar çöpe atılmıştır.  AKP hükümetinin talimatıyla ’teröriste özel imtiyazlı uygulama’ yapılmış, ’terörü koruma içtihadı’ oluşturulmuş ve ’Kandil dokunulmazlığı’ getirilmiştir” diye konuştu.

Ülke uçurumun kenarına getirildi
Bahçeli, “Ermenistan’la tek taraflı ilişkiler, Kıbrıs’ın Avrupa ipoteğine ve Rum insafına bağlanması, Avrupa birliği ile ilişkilerin sanal sürece sokulması, Irak ve peşmerge ile boyun eğerek sürdürülen onursuz münasebetler, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması ve statüsü gibi temel meseleler girilen çıkmaz sokağın başlıca teslimiyet istasyonlarıdır. Israrla sürdürülmeye çalışılan gayri milli politikalar ülkemizi bir uçurumun kenarına kadar getirmiştir. Ve en tehlikeli olanı, bin yılın köklü ve derin kardeşliğine dayanan sosyal, siyasal ve kültürel mutabakatın yerine öfke ve kuşkuların yer aldığı tehlikeli bir çatışma sürecinin önümüze konulmuş olmasıdır” dedi.