Güneş tutulması, deprem ve helikopter kazası

Güneş tutulması, deprem ve helikopter kazası

Güneş tutulması, deprem ve helikopter kazası

Asrın güneş tutulması

Güney’den kuzeye
HİNDİSTAN’ın doğusundaki Taregna köyünde yerel saatle 06.24’te (TSİ 03.50) başlayan güneş tutulması TSİ 03.54’te tam güneş tutulması halini aldıktan sonra kuzey doğuya doğru hareket ederek, Nepal, Myanmar, Bangladeş, Butan ve Çin’den de izlenebildi.

Çocuklar ilgi gösterdi
TUTULMA sırasında Hindular, inanışları gereği Ganj Nehri’nde dua etti. Çin’in bazı kentlerinde de net bir şekilde izlenen tutulmaya profesyonellerin yanı sıra çocuklar da büyük ilgi gösterdi. Bundan sonraki büyük tutulmanın 2132 yılında yaşanacağı ifade edildi.

Güneşin ‘hilal’ hali
Güneş tutulmasının her aşaması ilginç görüntülere sahne oldu. Bu aşamalardan biri de güneşin hilal görüntüsünü aldığı andı.


6 dakika 39 saniye süren yüzyılın en büyük güneş tutulması sadece Asya ülkelerinde izlenebildi


08.23

İran sallandı
21. Yüzyılın en büyük güneş tutulmasının gerçekleşmesinin hemen ardından İran’ın güneyinde aletsel büyüklüğü 5.6 olarak ölçülen şiddetli bir deprem meydana geldi. TSİ 08.23’teki depremde can ve mal kaybı konusunda açıklama yapılmadı.


09.30
Helikopter düştü

RUSYA’nın ’Gazpromavia’şirketine ait Mİ-8 tipi helikopter, Volgograd’dan Kotovo’ya doğru giderken düştü. Volgograd yakınlarında düşen şirkete ait helikopterde 3 kişilik mürettebat ve 5 yolcu olmak üzere 8 kişinin bulunduğu, 1’i kadın 6 kişinin öldüğü bildirildi.