Gül'ü, Tunceli'de işsizler karşıladı

Gül'ü, Tunceli'de işsizler karşıladı

Gül'ü, Tunceli'de işsizler karşıladı

ABDULLAH Gül, Tunceli ziyaretinde, Valiliğe girmek için makam arabasından inince adeta halkın hücumuna uğradı. Çünkü karşılamaya gelenler işsizdi ve açlık sınırının altında yaşıyordu. Bu sırada yaşlı bir kadın derdini anlatmak isterken Gül’ün yakasına yapıştı...


Gül’e işsizlik kuşatması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli’de incelemelerde bulundu. Elazığ’dan karayoluyla Tunceli’ye geçen Gül’ü, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten ile öteki ilgililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Gül’ün, tarihi Tunceli ziyaretinde büyük coşku yaşandı. Valiliğe girmek için makam arabasından inen Gül, 15 dakika boyunca valilik binasına giremedi. Çünkü karşılamaya gelen vatandaşlar sorunlarını Gül’e iletmek istedi.

Kimi sözle, kimi mektupla
Bu talebe Cumhurbaşkanı da yanıt verince, kimisi sözlü, kimisi ise mektupla derdini anlatmaya çalıştı. Tüm vatandaşların ortak bir isteği vardı o da “iş”. Cumhurbaşkanı Gül’ün Valiliğe gelişi sırasında bazı vatandaşların ellerinde “Sen hoşgeldin Sayın Cumhurbaşkanım, başımızın üstünde yerin var” yazısı ile köylerine cemevi yapılması isteğini içeren dövizler taşıdıkları görüldü. Gül, daha sonra Vali Mustafa Taşkesen’i ve DTP’li Belediye Başkanı Edibe Şahin’i makamlarında ziyaret ederek onlardan kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği’nin Cemevi’ni de ziyaret etti. Gül, Cemevinde Dernek Başkan Yardımcısı Celal Karagöz ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı.

Kendi adına mum yaktırdı
Gül, Karagöz’ün “Cemevimize ilk defa ziyarete gelenler mumluğa giderek, kardeşlik, demokrasi ve barış için bir mum yakarlar” sözleri üzerine mumluğa giderek kendi adına mum yakılmasını izledi. Karagöz, alevi akademisi kurulmasını istediklerini söyledi. Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini talep eden Karagöz, “Sayın Cumhurbaşkanım, sizden buna öncülük etmenizi istiyoruz. Biz, sünni kardeşlerimizin hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz, onlara saygı duyuyoruz, onlar da bizim hassasiyetlerimize saygı gösterirlerse kardeşçe ve barış içinde yaşarız” diye konuştu.