Gölbaşı skandalı TBMM'ye taşındı

Gölbaşı skandalı TBMM'ye taşındı

Gölbaşı skandalı TBMM'ye taşındı

CHP, Başbakan Erdoğan’ın Özel Harekat iftarındaki siyasi konuşmasını, soru önergesiyle Meclis’e getirdi

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Polislerin, tümüyle siyaset içeren bu konuşmayı coşkuyla alkışlamasını doğru buluyor musunuz? Bu polisler, muhalefete mensup kişilere karşı nasıl tarafsız kalacak?” diye sordu. 

‘Gölbaşı açılımı’ Meclis gündeminde
CHP’li Turgut Dibek, Başbakan Erdoğan’ın, Özel Harekât Dairesi’nin verdiği iftar yemeğinde siyasi konuşma yapmasını eleştirerek İçişleri Bakanı Atalay’dan açıklama istedi

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi’nin, Ankara Gölbaşı’nda personeline verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmasını Meclis gündemine taşıdı. Erdoğan, 2 Eylül’de Özel Harekât Dairesi’nde düzenlenen iftara katılarak bir konuşma yapmıştı. Erdoğan’ın, muhalefete yönelik olarak sarf ettiği, “Ama bakıyorsunuz ki hep bu sorunu gündeme taşıyanlar ve çözümsüzlüğe çözüm getirmeyenler ne yazık ki bunun üzerinden istismar politikası üretmeye de devam ediyorlar. Hamasetle, bağırıp çağırmakla, meydan okumakla bu işler düzelseydi bugüne kadar çoktan düzelirdi” şeklindeki sözleri, polisler tarafından alkışlanmıştı. Dibek de İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “Sayın Başbakan’ın tümüyle siyaset içeren bu konuşması, salondaki polisler tarafından coşkuyla alkışlanmıştır” dedi.

Doğru buluyor musunuz?
Dibek, Atalay’a şu soruları yöneltti: “Sayın Başbakan’ın devletin tarafsız olmakla sorumlu polis memurları önünde siyaset yapmasını doğru buluyor musunuz? Bakanlığınız bünyesinde önceki başbakanlarca, bugüne kadar böyle bir uygulama yapılmış mıdır? Salonu dolduran polis memurlarının, Başbakan’ın siyaset içeren konuşmalarını coşkuyla alkışlamalarını doğru buluyor musunuz? Bu davranış karşısında, vatandaşlarımızın, AKP hükümetince siyasetin karakollara sokulduğunu düşünmeleri yanlış mı olacaktır? Başbakan’ın muhalefet partilerini açıkça eleştiren konuşmalarını coşku ile alkışlayan polis memurlarının bu davranışları suç teşkil etmekte midir? Bu polis memurları, görevlerini yaparken, AKP hükümetinin söylemlerine karşı çıkan muhalefet partilerine mensup kişilere karşı nasıl tarafsız kalacaklardır?”