Gökçek’in gözü Türkşeker’in arazisinde

Gökçek’in gözü Türkşeker’in arazisinde

Melih Gökçek’in gözü Türkşeker’in arazisinde

Türkşeker’e ait 450 trilyonluk taşınmazın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ‘bedelsiz’ devredilmesine ilişkin ÖYK kararına tepki geldi. Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök: Bu arazileri kimseye kaptırmayacağız

Danıştay 13. Dairesi, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’ye (Türkşeker) ait bazı taşınmazların, uluslararası fuar alanı yapımı için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilmesine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının iptal istemini reddetti.

Engel yok...

Davayı esastan sonuçlandıran Danıştay kararında, özelleştirilmesi sonucunda önemli bir gelir elde edileceğine ilişkin bulgular olmaması nedeniyle özelleştirmenin bu aşamasında, “devrin yapılmasına engel oluşturacak bir kamu yararı” olduğundan bahsedilemeyeceği vurgulandı.

Değeri 450 trilyon

Danıştay, Türkşeker’e ait tahmini bedeli 450 trilyon lira (450 milyon YTL) olan arsanın bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar vermişti. Bu kararın ardından, Türkiye Şeker-İş Sendikası Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz etmişti.

Danıştay 20 Temmuz’da, bir kez daha Şeker-İş aleyhine karar vermesi üzerine harekete geçen sendika Başkanı İsa Gök, bu arazileri kaptırmamak amacıyla mücadelesine hız verdi.

Bir kez daha üst kurula itiraz haklarını kullanacaklarını belirten Gök, kararın yine bozulacağını tahmin ettiğini söyleyerek “Bu arsaların bedeliyle, tüm fabrikaları rehabilite etmek, teknik bazda yenilemek ve her birini çağa uygun tesisler haline getirmek mümkün. Mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bir şehrin belediye başkanı, bir araziyi istiyorsa, bu araziyi bedelsiz olarak almanın nelere mal olabileceğini düşünmesi en azından araştırması gerekiyor. Oysa, biz Belediye’nin zaman zaman sözlü saldırılarıyla bile karşılaşıyoruz.” şeklinde konuştu.