Gizli bilgiler ifşa mı olacak. Almanya'dan tedirgin eden haber geldi

Gizli bilgiler ifşa mı olacak. Almanya'dan tedirgin eden haber geldi

Son dakika haberine göre Alman bir araştırmacının korona virüs hakkında yazdığı 100 sayfalık makalenin ayrıntıları paylaşıldı. Alman araştırmacı, 'İşlev kazanımı' adı verilen ve virüsü daha bulaştırıcı hale getiren araştırmaya uyarlandığını iddia etti.

Bilim dünyası, korona virüs ile ilgili Almanya''da gelen habere kilitlendi. Söz konusu haberde, Alman bir araştırmacının korona virüs ile ilgili 100 sayfalık araştırmasının detaylarına yer verildi. Milliyet''in Alman basınından derlediği habere göre Bir Alman bilim insanının, korona virüsün ortaya nasıl çıktığına ilişkin yayınladığı 100 sayfalık makale gündeme bomba gibi düştü.

Hamburg Üniversitesi''nden fizikçi Dr.Roland Wiesendanger, pandeminin başladığı şehirde bulunan Wuhan Viroloji Enstitüsü''ndeki bir sızıntıya işaret eden kanıtları ortaya koyan 100 sayfalık bir makale yayınladı.

Profesör, virüse konaklık yapacak hiçbir hayvan konağının bulunmadığı gerçeğinin, laboratuvarla ilgili güvenlik endişeleriyle birleşmesinin görüşünü doğruladığını söylüyor. Makalede, bu sızıntının ötesinde sarsıcı bir iddia göze çarpıyor.

"KOŞULLU KANIT VAR" İDDİASINDA ISRAR ETTİ 

Alman araştırmacı, virüsün, insan hücrelerini enfekte etmeye ve çoğalmaya iyi adapte olduğunu gösteren kanıtlara işaret ederek virüsün daha sonra insanlar tarafından, onu daha bulaşıcı ve potansiyel olarak daha ölümcül hale getirmek için tasarlanmış "işlev kazanımı" adı verilen araştırmaya uyarlandığını iddia ediyor.

Profesörün makalesi, Wuhan''da Kovid''in kökenini araştıran DSÖ bilim insanlarının virüsün laboratuvardan sızmış olma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söylemesinden 10 gün sonra yayınlandı.

Dr Wiesendanger, Alman medyasına, virüsün Wuhan laboratuvarından çıktığına ilişkin bir laboratuvar sızıntısının en olası açıklama olduğunu gösteren pek çok "koşullu kanıt" olduğu konusunda ısrar etti.

Ancak diğerleri, bu savın bilim dışı olduğunu, kaynak olarak gazete haberlerine ve YouTube videolarına dayandığını ve onun bir virüs uzmanı olmadığına işaret ederek ''araştırmasını'' eleştirdiler.