Gerekirse savaşırız ve toprağımızı geri alırız

Gerekirse savaşırız ve toprağımızı geri alırız

Gerekirse savaşırız ve toprağımızı geri alırız

AZERBAYCAN Devlet Başkanı İlham Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile bugün Münih’te yapacağı görüşme öncesi, orduya ‘hazır ol’ emri verdi ve sert açıklamalar yaptı: Bu buluşmanın müzakere sürecinde belirleyici bir rol üstlenmesi gerek. Somut sonuç çıkmazsa çözüm için umutlar tükenecek. Topraklarımızı askeri yollarla kurtarma hakkımız var.

Aliyev, askeri gücü hatırlattı
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Ermeni lider Serj Sarkisyan ile bugün Münih’te yapacağı görüşmeden somut bir sonuç çıkmaması halinde askeri seçeneğin masada olduğu mesajını verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan Yukarı Karabağ sorununun çözümü için bugün bir araya gelecek. Almanya’nın Münih kentindeki kritik görüşme öncesi Bakü’den sert uyarılar geldi. Ermeni işgali nedeniyle yerlerinden edilen Yukarı Karabağlılar için Goranboy’un Veyisli köyü yakınlarında inşa edilen konutların teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgali altında bulunan Yukarı Karabağ sorununun çözümüne ilişkin görüşmelerden somut bir sonuç çıkmaması halinde askeri güç kullanabileceklerini söyledi.

Orduya ‘hazır ol’ emri
Buluşmanın müzakere sürecinde belirleyici bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Aliyev, “Görüşmeden somut bir sonuç çıkmazsa, çözüm için umutlar tükenecek” diye konuştu. Böyle bir durumda ülkesinin askeri güç kullanımı dışında bir seçeneği kalmayacağını kaydeden Azerbaycan lideri Aliyev, “Topraklarımızı askeri yollarla kurtarma hakkımız var” dedi. Azerbaycan ordusunun güçlendiğini belirten Aliyev, büyük yatırımlar yaparak ordularını güçlendirdiklerini, yeni silahlar aldıklarını kaydetti. Orduya ’hazır ol’ emri veren Aliyev, “Azerbaycan’ın askeri gücü 90’lı yıllarla mukayese edilemeyecek kadar farklı. Bugün çok daha zengin bir ülke ve çok daha güçlü bir ordumuz var” ifadesini kullandı.

Ne gerekirse yapacağız
Uluslararası toplumun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını vurgulayan Aliyev, işgal altındaki topraklarını geri almak için ne gerekirse yapacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Aliyev, “Ermenistan sadece anlamalıdır ki; Azerbaycan kuvvetlendikçe doğacak sonuçları yaşamaktansa, kendilerine ait olmayan topraklardan güzellikle çıkıp gitseler iyi olur. Sorun barış ya da başka şekilde halledilecek. Çünkü Azerbaycan halkı bu adaletsizliği ve bu vaziyeti hiçbir zaman kabul etmeyecek” diye konuştu.