Genelkurmay’dan yalanlama

Genelkurmay’dan yalanlama

Genelkurmay’dan yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri’nde uzun süredir devam eden bir soruşturmanın yeni bir olay gibi kamuoyuna yansıtıldığını belirterek, bunun Türkiye’nin gündemindeki soruşturmayla ilgisinin olmadığını bildirdi.


TSK’dan çıkan haberlere yalanlama
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığında uzun süredir devam eden bir soruşturmanın 18 Temmuz tarihli bir gazetede, yeni bir olay gibi kamuoyuna yansıtıldığı belirtilerek, soruşturmanın, iddia edildiği gibi halen Türkiye’nin gündemindeki soruşturma ile bir ilgisi bulunmadığı bildirildi. Bu tür yayınlarda “kasıt aramamanın mümkün olmadığı” belirtilen açıklamada, “her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetlerini ve onun mensuplarını olayların içine çekme gayretinde bulunan ve görünüşte özgürlük ve demokrasi savunucusu olduklarını vurgulayan çevreler, Türkiye’nin istikrarını bozan odaklar haline gelmiş bulunmaktadırlar” denildi.

Tepki gösterilmesi doğal beklenti
Açıklamada, “kaynağı neresi olursa olsun; bu tür haberlerle Türk Silahlı Kuvvetlerine yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı yalnız Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil, onun gerçek sahibi yüce Türk Milleti’nin de yasal ve demokratik tepki göstermesinin doğal bir beklenti” olduğu vurgulandı.