Genelkurmay’dan Eruygur ve Tolon’a ziyaret

Genelkurmay’dan Eruygur ve Tolon’a ziyaret

Genelkurmay’dan Eruygur ve Tolon’a ziyaret

Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kandıra Cezaevi’nde yatan emekli Org. Şener Eruygur ile Org. Hurşit Tolon’u ziyaret etti. Ziyaretin TSK adına gerçekleştirildiği açıklandı. 

 

TSK’dan tutuklu paşalara ziyaret
Genelkurmay Başkanlığı, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’nin Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Orgeneral Hurşit Tolon’u TSK adına ziyaret ettiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi: “3 Eylül 2008 günü saat 11.30’da Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kandıra Cezaevinde tutuklu olarak bulunan Emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u ziyaret etmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilmiştir. Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır.” Konuyla ilgili görüşleri sorulan CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, TSK’nın emekli paşalara sahip çıkmasını normal karşıladığını açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, “Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ordunun iki saygın ismidir. Bu ziyaret vefa duygusunun da bir göstergesi” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ise, “TSK iki emekli generali tutukluysa elbette ziyaret edecek. Ancak bu kadar geç hareket etmiş olmaları da anlamlı” dedi.


Başbuğ, Erdoğan ile görüştü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina’da dün saat 14.00’de başlayan görüşme öncesinde, Orgeneral Başbuğ’u Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala merdivenlerde karşıladı. Görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.