Genç subaylardan Cumhuriyet yemini

Genç subaylardan Cumhuriyet yemini

Genç subaylardan Cumhuriyet yemini

Genç subaylardan Cumhuriyet yemini
Dönem birincisi Fatih Şen, 53. dönem mezunları adına yaş kütüğüne uçak  maketini çaktı. Genç teğmenler, Türk Yıldızları’nın nefes kesen gösterisinin ardından  kılıç çatarak mezuniyetlerini kutladı.

Teğmenlerden gözdağı
Ant içeriz ki, laik ve demokratik cumhuriyetin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşılarında bizi bulacak

Diploma törenine katıldı
Cumhurbaskanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneneral
Yaşar Büyükanıt, Yeşilköy’de bulunan Hava Harp Okulu’nun diploma ve sancak devir-teslim törenine
katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, dönem birincisi Teğmen Fatih Şen’e diplomasını verdi.

Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu Komutanlığı’nda düzenlenen diploma ve sancak devir teslim töreni büyük coşkuya sahne oldu. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, 4’ü de kadın olmak üzere 237 pilot adayı genç teğmen ile 53. dönem mezunlarını veren okulun, günümüze kadar değerli lider ve komutanlar yetiştirdiğini söyledi. Mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Teğmen Fatih Şen de “Güzel yurdumuzu, yüce milletimizi tehdit edecek tüm düşmanlarımız, karşılarında bizi bulacaklar. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti çelikten kanatlarımız altında daima hür ve bağımsız olacaktır” dedi. Şen daha sonra, “Ant içeriz ki, laik ve demokratik cumhuriyetin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşılarında bizi bulacak. Kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz” şeklindeki andı mezunlara tekrar ettirdi. Daha sonra mezunlara diplomaları verildi.