Gecekonduya yıkım villaya kıyak

Gecekonduya yıkım villaya kıyak

Gecekonduya yıkım villaya kıyak

Haber : Salim YAVAŞOĞLU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, gecekonduları yıkarken, kaçak yapılan villalara dokunmaması, Belediye Meclisine, soru önergesi olarak getirildi. Konuyla ilgili olarak verdiği önergede CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ, Maltepe Başıbüyük’teki gecekonduları panzerli polis desteği ile yıkan Büyükşehir Belediyesi’nin, Çavuşbaşı’nda ki kaçak malikaneleri neden görmezden geldiğini sordu.

Görmezden geliniyor

Sağ, “Yapılaşmaya tamamen kapalı olan bu binalar kaçaktır. İSKİ mutlak koruma bandı ve orman alanı olan bu binalar ile ilgili yapılacak olan açıktır. Çavuşbaşı’ndaki kaçak binaları da Başıbüyük’te yaptığınız gibi panzerlerle giderek kararlılıkla yıkacak mısınız” diye de sordu. Hüseyin Sağ, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kurumları ve yasaları yok sayarak yapılan parsel bazındaki plan tadilatlarının yargıdan dönmesine de dikkat çekti.

Başıbüyük’te protesto
Büyükşehir Belediyesi Maltepe’nin Başıbüyük mahallesindeki bir kısım gecekonduyu panzerlerle yıktırmıştı. Tepki gösteren mahalleli, şimdi de Maltepe Belediye Meclisi’nin kabul ettiği toplu konut satış ve tahsis yönetmeliğinin tek taraflı düzenlenmesine karşı çıktı. Semt sakinleri, pankartlarla ve alkışlarla protestolarını sürdürdü.

Vatan gazetesi dünkü birinci sayfasından, Çavuşbaşındaki kaçak villaları görüntülemek isteyen muhabirlerinin nasıl saldırıya uğradığını verdi.

Mezarda bile zengin fakir ayrımı
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hüseyin Sağ, “mezar alanlarında zengin-fakir mezarları diye ayrım yapıldığını” öne sürerek, bunun düzeltilmesi istemiyle de önerge verdi. Sağ, ölen bir yakını için Karacaahmet Mezarlıklar Müdürlüğünde işlemlere başladıklarında kendilerine 3 alternatif yer sunulduğunu, Çengelköy Mezarlığında müdür onaylı mezarlık fiyatının 9 bin YTL, Kocatepe Mezarlığında 2 bin 500 YTL, Hekimbaşı’nda ise 90 YTL olduğunu belirtti. Sağ, şunları söyledi: “9 bin YTL’ye tek kişilik mezar yerini kaç memur, işçi emeklisi alabilir. Eğer paranız varsa, zenginseniz Çengelköy’den boğaz manzaralı yer satın alabilirsiniz. Değilseniz, doğruca Hekimbaşı’na... Meclis bu ayıbı hemen temizlemeli.” Sağ’ın önergesi oy birliğiyle kabul edildi.