Galip Erdem, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, PTT, İETT ve GİMA T.A.Ş gibi pek çok kurumda görev yaptı. Gazeteciliğin, köşe yazarlılığının yanı sıra kitapları da olan Galip Erdem, 12 Mart 1997 tarihinde hayatını kaybetti.
GALİP ERDEM KİMDİR?
Galip Erdem, 10 Mart 1930 yılında Rize’nin Fındıklı ilçesinde dünyaya geldi. Galip Erdem, Fındıklı ilçesinde "Ofluoğlu, adı ile tanınmış bir aileye mensuptur. Babası, Rasim Bey, annesi ise Zekiye Hanımdır. Ailenin tek çocuğu olan Galip Erdem, İlkokulu Fındıklı 11 mart ilkokulunda bitirdi. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ortaokulu Bitlis ve Siirt gibi farklı illerde tamamladı. Babası Rasim Erdem Narman nahiye müdürlüğüne tayin edilince, Galip Erdem de Erzurum da lise tahsiline başladı ve 1949 yılında bu liseden mezun oldu.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi''nden mezun oldu. İş hayatına 1953 yılında PTT''nin Yenişehir şubesinde başladı. Bunun yanında Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İETT ve GİMA T.A.Ş''de görev yaptı. Ayrıca 1959 senesinde Bayındırlık Bakanlığında Tevfik İleri''nin müşaviri olarak yer aldı. 1966 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığında, Başbakanlıkta, Turizm Bakanlığında müşavirliklerde bulundu.
1966’da evlenen ve 1974’te boşanan Galip Erdem’in 1969 doğumlu Bilge Erdem adında bir kızı vardır.
Galip Erdem, 1982 yılında emekli oldu. Kendisine verilen emeklilik parasını da 12 Eylül Askeri Darbesi''nde hapse atılan ülkücü gençlere dağıtan Galip Erdem diğer yandan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Kuruluşlar Davası''nın avukatlığını yaptı. Ülkücülere destek vermek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı''nı kurdu, Bunun yanında Galip Erdem yaşamı boyunca birçok eser kaleme aldı. Yazdığı yazılar Başsanat, Karakedi, Türk Yurdu, Tercüman, Ölçü, Son Havadis, Yeni İstanbul, Düşünen Adam, Sabah, Zafer, Bizim Anadolu, Devlet, Töre, Ocak, Bozkurt, Ortadoğu, Hergün, Yeni Sözcü, Bakış gibi pek çok gazete ve dergide yayımlandı.
12 Mart 1997''de Çarşamba gecesi saat 22.10 da Ankara Gazi Hastanesi''nde öldü. Cenazesi Cebeci Asri Mezarlığına defnedildi.
GALİP ERDEM’İN ESERLERİ
- Ülkücünün Çilesi
- Sosyalizm ve Milliyetçilik Üzerine Mektuplar
- Suçlamalar
- Mektuplar
- Kenan Evren''e Açık Mektup