Foça alev alev

Foça alev alev

Foça alev alev

Ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyürken, bazı sitelere kadar ulaştı. Vatandaşlara evlerini tahliye etmeleri anonsu yapıldı ve 500 konut boşaltıldı


İzmir’in Foça ilçesinin Bağarası ile Kozbeyli Köyü sınırı arasındaki 7. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Büyük bölümünün yazlık sitelerin oluşturduğu bölgeye doğru ilerleyen yangın, özellikle Atatürk Mahallesi’ndeki sitelere yaklaştı. Vatandaşlar, alevlerin konutların bulunduğu bölgeye sıçramaması için otluk ve yeşil alanlara, ağaçlara su tuttu. Bölgeye gelen jandarma, polis, zabıta ve Sivil Savunma ekipleri, “can güvenliği nedeniyle evlerin tahliye edilmesi gerektiği” yönünde anons yaparak vatandaşları uyardı. Görevliler, başta yaşlılar, engelliler ve çocuklar olmak üzere, vatandaşların evlerinin tahliyesine yardımcı oldu. Bölgedeki yaklaşık 500 ev boşaltıldı. Havadan söndürme ekipleri, denizden aldıkları suyu ilçenin üzerinden taşıyarak yangın alanına boşaltırken, ilçe sakinlerinin yanı sıra, yerli ve yabancı turistler de çalışmaları endişeli gözlerle izledi.

Güçlükle kontrol altına alındı
İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, yangına 33 arazöz, 5 Türk Kuşu uçağı, 2 amfibi uçağı, 4 helikopter ve 5 yer ekibinin müdahale ettiğini kaydetti.  Yangın söndürme çalışmalarına askeri birlikler de destek verdi. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.