Flaş... Flaş.. TBMM Can Atalay için toplanacak. Numan Kurtulmuş çağrıda bulundu

Flaş... Flaş.. TBMM Can Atalay için toplanacak. Numan Kurtulmuş çağrıda bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'i cuma günü saat 14.00'te toplantıya çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milletvekilliği düşürülen TİP eski Milletvekili Şerafettin Can Atalay için yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine TBMM Genel Kurul'unu 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14:00'te toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanı olan Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile talepte bulunulan olağanüstü toplantı çağrısı sonrasında TBMM Genel Kurulu’nu 16 Ağustos Cuma günü toplantıya çağırdı.

Can Atalay hakkında olağanüstü çağrıda bulunulmasının ardından Meclis sadece bu hafta içerisinde iki defa olağanüstü toplanmış olacak. Bu toplantılardan ilki Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için olacak. Perşembe günü Abbas için toplanacak olan Genel Kurul hemen sonraki günü ise Milletvekilliği meclis oylamasında düşürülen TİP eski Milletvekili Can Atalay için toplanacak.

AYM Gezi Davası sonrasında hakkında hapis kararı verilen Can Atalay’ın mecliste vekilliğinin düşürülmesi kararının yok hükmünde olduğuna hükmetmişti. AYM’nin verdiği kararın gerekçesinde “Hukuken var olmayan işlem ile ilgili söz konusu talebin incelenebilmesine imkan bulunmadığı” ifade edilmişti.

AYM kararı sonrasında Atalay’ın avukatları tahliye için mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, TİP, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Emek Partisi verdikleri ortak dilekçe ile Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Kurtulmuş, olağanüstü toplantı için yeterli sayıda imza olması üzerine Cuma günü Genel Kurulu olağanüstü toplantı için çağrıda bulundu.

İlgili Haberler