Flaş… Flaş… Euro rekor tazeledi

Flaş… Flaş… Euro rekor tazeledi

Euro/TL kuru bir rekor tazeledi. Euro, tarihinde ilk kez 37 TL sınırı aştı.

Hafta ortasına yükselişle başlayan Euro/TL gün içinde yükselişlerini hızlandırarak yeni bir rekora imza attı. Rekor üstüne rekor tazeleyen Euro/TL’yi durdurabilmek artık mümkün değil, her gün yeni rekoru gören euronun sıradaki rekoru piyasalar tarafından yakından izleniyor.

GÜNE NASIL BAŞLADI?

Dün gün içinde 36,92 seviyesine yükselerek rekor tazeleyen Euro, bu yükselişini yeni güne taşıdı. Sabah seansında 36,83 seviyesinde olan Euro, gün içinde yükselişlerini hızlandırarak 37,00 lirayı aştı.
Bugün 37,05 seviyesine ulaşarak tarihi rekor seviyeyi gördükten sonra saat 13.55’te 37,00 seviyesinde bulunuyor.

Bugün Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi ve büyüme rakamları takip edildi. Euro Bölgesi ekonomisi, 2024’ün ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 büyüme gösterdi.

Sanayi üretimi ise daralma gösterdi. Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, haziranda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1, 2023’e göre yüzde 3,9 düşüş gösterdi.
GÖZLER ABD’DE

Bugün piyasaların gözü kulağı ABD enflasyon verisinde. ABD'de enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 3,0 olarak açıklanmıştı. Aylık bazda ise yüzde 0,2 olarak gelmişti.
Temmuz ayı enflasyon rakamları ise piyasaların radarında bulunuyor. Gelecek olan veri piyasalar tarafında yüksek hareketlilik meydana getirebilir.

eurguncccel.jpg

BU HABERDE YER ALAN İFADELER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

İlgili Haberler