Fiyatı altınla yarışan yumurtada yeni tehdit ortaya çıktı. Uzmanlar uyardı. Böyle pişirin

Fiyatı altınla yarışan yumurtada yeni tehdit ortaya çıktı. Uzmanlar uyardı. Böyle pişirin

Prof. Dr. Esra Şeker, kuş gribi ve bakteriyel hastalıkların insanlara geçmemesi için kanatlı eti ve yumurtasının yüksek ısıda pişirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

DHA’nın haberine göre; Uzmanlar yumurtanın pişirilme ısısıyla ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Prof. Dr. Esra Şeker, kanatlı hayvanlardan insanlara hastalıklar geçebildiğini belirterek, kuş gribine ve bakteriyel hastalıklara dikkati çekti.

Prof. Dr. Şeker, “Örneğin sahada en çok gördüğümüz selmonella gibi hastalıklar; kanatlı eti tüketimiyle ve kanatlı yumurtası aracılığıyla bulaşabilen hastalıklar var. Bu hastalıklardan korunmak amacıyla kanatlı etinin yüksek ısıda ısıtılarak tüketilmesi, yumurtanın da aynı şekilde yüksek ısı işlemi gördükten sonra tüketilmesi oldukça önemli. Özellikle çiğ yumurta ve çiğ yumurtadan yapılmış ürünler tüketilmemeli. Örneğin evlerde hazırladığımız mayonez sosları, dışarıda tükettiğimiz mayonez sosları veya pasta kremaları gibi ürünlerin özellikle hastalıkların yoğun olduğu dönemde tüketilmesini sınırlandırmak önemli” sözlerini kullandı.

Prof. Dr. Esra Şeker, yumurtayı buzdolabı ortamında saklamak gerektiğine vurgu yaparak şunları belirtti:

“Örneğin marketten evimize getirdik. Bunu buzdolabına kaldırdıktan sonra tüketme aşamasında yıkamamız gerekiyor. Çünkü öncesinde yıkadığımızda yumurta kabuğunun üzerinde bulunabilen, bizim gözümüzle göremediğimiz küçücük delikler bakterilerin girişine neden olabiliyor”

İlgili Haberler