Fırtına yolları kapattı

Fırtına yolları kapattı

Fırtına yolları kapattı

Türkiye’nin batı bölgelerinde etkili olan lodos ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Cide’de
8 tekne battı. İstanbul ve Çanakkale’de deniz otobüsü ve vapur seferleri iptal edildi

Yurdun doğu kesimleri soğuk hava ve kara teslim olurken, batı kesimleri ve Karadeniz’de fırtına hüküm sürüyor. İstanbul’da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle sabah saatlerinde iptal  edilen vapur seferleri yapılmaya başlandı. Eminönü-Üsküdar,  Eminönü-Kadıköy ve Karaköy-Kadıköy seferleri karşılıklı olarak devam ederken, Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy vapur seferleri ile Harem-Sirkeci araba vapuru seferleri hala yapılamıyor. Eskihisar-Topçular arasında duran feribot seferleri öğleden sonra yeniden başladı. Yalova-Pendik hızlı arabalı feribot, Yalova-Yenikapı hızlı feribot ve Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri yapılamıyor. Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri, Çanakkale Boğazı’nda hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle durduruldu. Karadeniz’de fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. Şiddetli fırtına Cide Limanı’nda ve Fethiye balıkçı barınağında çok sayıda teknenin batmasına neden oldu.

Bebek donarak öldü

Sakarya’nın  Soğucak Yaylası’nda, 4 aylık Melek Nur, çadırda donarak hayatını kaybetti. Giresun’un Tirebolu, Espiye ve Keşap ilçesinde etkili olan fırtına yol ve balıkçı barınaklarında hasara yol açtı. Espiye ilçesinde Gölağzı ve Adabük mevkisinde dalgaların karayoluna fırlattığı taş ve atık maddeler trafiği olumsuz etkiledi. Artvin’in Hopa ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle Sugören köyünde iki tekne battı. Rize’de fırtına ve sağanak yağış, kent merkezi ve Çayeli ilçesinde maddi hasara yol açtı. 20-25 metre içeri giren dalgalar Karadeniz Sahil Yolu’nu taşlarla doldurdu. Rize-Çayeli yolunun tek şeridi ulaşıma kapandı. Rize’de bir okulun çatısı zarar gördü. Zonguldak’ta birçok evin çatısı uçtu.


Çanakkale Boğazı’nın bazı kesimlerinde hızını arttıran lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Çanakkale Boğazı’nın Gelibolu önlerinde zaman zaman hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri, Gelibolu Liman Başkanlığının direktifiyle geçici olarak durduruldu.

Araba vapuru seferleri durduruldu

Fethiye’de limandaki tekneler lodostan parçalandı.

Karadeniz Sahil Yolu’nun Çayeli şehir geçişi dalgaların getirdiği taşlar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Bursa’da 93 kişi hastanelik oldu
Bursa’da saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 93 kişi hastanelere kaldırıldı. Bursa Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, lodos nedeniyle şofbenden sızan gazdan zehirlenen Nafize Hapçı ve ismi belirlenemeyen bir kişi daha hayatını kaybetti. Zehirlenenler arasındaki  1 aylık Merve bebek de annesi Fatma Çetin ile birlikte hastanede tedavi altına alındı.