Film gibi buluşma

Film gibi buluşma

Film gibi buluşma

Bayramla gelen mutluluk
Artvin’de doğan, 1.5 yaşındayken Bursa’da Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilen Muhammed Aslan, 17 yıl sonra annesine kavuştu


Muhammed ile 17 yıldır görmediği annesi Şefika birbirlerine mutluluk içinde sarıldılar.


Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen ve 1.5 yaşındayken anne ve babasının ayrılması üzerine Bursa’da Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirilen Muhammed Aslan, 17 yıl sonra Ramazan Bayramı’nda annesine kavuştu. Şavşat’ın Kireçli köyünde yaşayan Şefika Demiral, 13 yaşındayken Selim Aslan ile imam nikahıyla evlendi. 4 yıl birlikte yaşayan ve “Muhammed” adını verdikleri bir çocukları olan çift ayrıldı. Muhammed,  akrabaları tarafından Bursa’da Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirildi.

Sonunda izini buldu
18 yaşına gelen Muhammed, yıllardan beri aradığı annesinin izine, üveybabasını bularak ulaştı. Sonunda annesinin telefon numarasını alan Aslan irtibat sağladı. Ramazan Bayramı’nda Artvin’e gelerek 17 yıl sonra annesiyle buluştu. Aslan, “Artvin Otogarı’nda otobüsten indim. Üvey babam beni karşıladı, annemin evine gittik. Kapıyı açan kadın benim öz annemdi. O an annem boynuma sarıldı. Dakikalarca ağlayarak birbirimizi bırakmadık” diye konuştu. Anne Şefika Demiral, “Eşimin Bursa’da yaşayan akrabasının yardımıyla çocuğuma ulaştılar. Bugün oğlum yanımda, bayram günü evime gelerek elimi öptü. Bu bir anne için tarif edilemez duygu. Sevincimi anlatacak kelime bulamıyorum” diye konuştu.