Film gerçek oldu

Film gerçek oldu

Film gerçek oldu

Komşu bir ülkenin adaları gibi gösterilip Büyükçekmece Gölü’nün kenarına bırakılan Somali uyruklu 17 kaçak yakalandı. Böylece, 1980 yılında çevrilen  “Banker Bilo” adlı Türk filmi de  İstanbul’da gerçek oldu. Filmde, İlyas Salman ve köylü arkadaşları kaçak olarak  Almanya’ya gitmek istiyordu. Şener Şen ise bir  kamyona doldurduğu kaçakları uzun süre gezdirip, Almanya diye İstanbul ormanlarına bırakıyordu. İnsan kaçakçıları da 17 Somaliliyi  ’Burası Türkiye’nin komşusu bir ülkenin adaları. İşte artık Avrupa’dasınız. Geceyi burada geçirip sabah dağılırsınız “ diyerek Büyükçekmece Gölü kıyısına bıraktı. Somali uyruklu 10’u kadın 17 kişiyle Avrupa ülkelerine götürmek için kişi başına 10’ar bin dolar karşılığı anlaşan insan kaçakçıları, daha sonra ortadan kayboldu.

Jandarmaya yakalandılar
Göl kenarındaki yabancılar, sabah olunca şüphe çekti. İhbar üzerine jandarma tarafından yakalanan kaçaklar gözaltına alındı. Jandarma ekiplerinin, insan kaçakçılarını yakalamak için başlattığı çalışma kapsamında da şüphelilerden S.Y. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (AA)


Banker Bilo filmi gibi
”Banker Bilo “ filmindeki kandırmaca, Büyükçekmece gölü kıyısında gerçek oldu. Avrupa diye getirilen kaçak göçmenler hem paralarını kaptırdı hem de yakalandı. Avrupaya geldiklerini sanan kaçaklar jandarmayı görünce şok oldu.