FIFA ve UEFA'dan Hacıosmanoğlu hamlesi

FIFA ve UEFA'dan Hacıosmanoğlu hamlesi

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF Başkanı seçilmesinin ardından FIFA ve UEFA başkanlarından art arda tebrik mesajları geldi.

TFF Olağan Mali Genel Kurul ve Başkanlık Seçimi geçtiğimiz Perşembe günü Ankara’da gerçekleşti.

Yapılan seçim sonucunda 134 delegenin desteğini alan İbrahim Hacıosmanoğlu Mehmet Büyükekşi’yi 5 oy farkla geçerek TFF’nin yeni başkanı oldu.

Hacıosmanoğlu’nun zaferi sonrası FIFA ve UEFA başkanlarından tebrik mesajları art arda geldi.

FIFA’nın her zaman kendisine destek vereceğini belirten FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Sevgili Başkan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilmeniz nedeniyle en sıcak selamlarımı ve en içten tebriklerimi iletiyorum. Bu güzel oyunun Türkiye'deki gelişiminde bilginiz, liderliğiniz, tutkunuz ve tecrübeniz şüphesiz önemli bir rol oynayacaktır. Ülke futbolunuzun potansiyeline inanıyorum, bu hedeflere ulaşmak için kişisel desteğime ve FIFA'nın yardımına güvenebilirsiniz. Sporumuzu, gelişimini ve tanıtımını tartışmak isterseniz FIFA'nın kapıları her zaman size açıktır. Ayrıca, icra kurulu üyelerinize tebriklerimi iletmek istiyorum. Türkiye'de futbolun geleceği için kalıcı miras bırakmak ve buna tanıklık etmek için sizlere ve ekibinize tüm zorluklara karşı iyi şans ve başarılar diliyorum. Sizinle bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum, başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Millilerimizin EURO 2024’teki başarısını öve öve bitiremeyen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise "Sayın Başkan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilmenizden dolayı en içten tebriklerimi kabul etmenizi diliyorum. Heyecan verici bir zamanda liderlik görevine adım atıyorsunuz. TFF örnek bir merkez oldu ve bugüne kadar futbolun gelişimi konusunda çok istikrarlı bir çalışma gerçekleştirdi. Türk Milli Takımı'nın EURO 2024'teki harika performansı da gelecek adına güzel şeylerin gerçekleşeceğinin kesin bir işareti. Sahada yüreklerini koyan oyuncuları izlemek herkes için büyük bir keyifti. Yeni başkanlık döneminize başlarken size en iyi dileklerimi sunuyorum. UEFA olarak her türlü yardım ve destek için yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum." Dedi.

İlgili Haberler