Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Sayıştay kararıyla 8 uzman denetçi ile 11 başdenetçi ‘FETÖ’ iltisaklısı oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarıldı.
Halk TV internet sitesinde yer alan Can Coşkun’un “FETÖ''cü, AK Parti aday adayı ve Sayıştay hakimi tek kişi mi?” başlıklı yazısında Muzaffer Sağlık’ın geçmişine dair detaylar dikkat çekti.
ERDOĞAN’I OĞLUNUN SÜNNET DÜĞÜNÜNE DAVET ETMİŞ
Coşkun, Sağlık’ın 2005 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan’ı oğlunun sünnet düğününe çağırdığını ve 13 Mart 2011 yılında da Malatya''dan milletvekili olmak için AKP Malatya İl Başkanlığına adaylık başvurusu yaptığını kaleme aldı.
Uzman Denetçi Sağlık, Erdoğan’ı oğlunun sünnetine davet ettiği için soruşturma geçirmiş ve sicil notu düşürülmüş.
AKP MALATYA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İSTEMİŞ
Sağlık’ın adaylık hakkında “Malatya''ya gelmeden önce milletvekilliği aday adaylığı düşüncemi Sayın Başbakan''ımıza bizzat ilettim. Aday belirleme sürecinin ve 12 Haziran seçimlerinin memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek "Seçim mevzuatı gereği eski görevine dönemeyeceğini, aday gösterilmemesi ya da milletvekili seçilememesi halinde işsiz kalmayı göze aldığını” söylemişti.
MUZAFFER SAĞLIK ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTIĞI HALDE GÖREVE NASIL DEVAM ETTİ
Coşkun yazısında “2011''de AK Parti''ye aday adaylık başvurusu yapan ve bir daha eski görevine dönemeyeceğini kendisi de söyleyen Muzaffer Sağlık, Sayıştay''a tekrar nasıl dönmüştür?” diyerek şu ifadeleri kaydetti:
Ya Sayıştay''da iki ayrı Muzaffer Sağlık var ve her ne hikmetse yakın zamanlarda aynı denetçilik görevini icra ettiler...
Ya Sayıştay''ın raporlarında ve Resmi Gazete''deki ihraç kararlarında inanılmaz şekilde defalarca isim hatası yapıldı...
Ya Sayıştay, milletvekili adayı olmak için geçmişte görevden ayrılanların da FETÖ ilişkisini saptarsa "11 yıl sonra" ihraç kararı verebiliyor...
Ya da...
Bu nasıl skandal?
SAYIŞTAY NEDİR?
Sayıştay, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir.
SAYIŞTAY’IN GÖREVLERİ
Kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar.
Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin; gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığını denetler, sorumluların hesap ve işlemlerinden kamu zararına yol açan hususları kesin hükme bağlar.
Genel uygunluk bildirimini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.
Kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapar.