Fener Devler Ligi'nde

Fener Devler Ligi'nde

Fener Devler Ligi'nde

Fenerbahçe, Partizan önüne ilk maçın avantajıyla çıktı. Sarı Lacivertliler, Semih’le öne geçti, Alex’le rahatladı. Tosic’in golü, paniğe neden oldu. Ancak sahneye Volkan çıktı ve Kanarya’yı uçurdu

Fenerbahçe rövanşta 2-2 berabere kaldığı Partizan’ı Kadıköy’de 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’ne adını yazdırdı. 20. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Guiaza topu içeriye gönderdi, Alex’in gelişine vurduğu pozisyonda topu kaleci uzaklaştırdı 28. dakikada Fenerbahçe’nin geliştirdiği atakta Guiza’nın pasıyla topla buluşan Uğur’un ortasında arka direkte iyi yükselen Semih topu kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

Alex işi bitirdi

Sarı Lacivertliler 2. yarıda da etkiliydi. 58. dakikada sağ kanattan Güiza’nin ortasına Alex arka direkte uçarak kafayı vurdu ve skoru 2-0 yaptı. 71. dakikada Diarra uzaktan vuruşu ile Fenerbahçe kalesinde gol aradı. Ancak Volkan gole izin vermedi. 76. dakikada Tosic, kullandığı frikik atışıyla farkı 1’e indirdi: 2-1. İlerleyen dakikalarda Volkan kalesinde devleşirken, F.Bahçe 6. kez Devler Ligi’ne katılmaya hak kazandı.                 
* Faruk MALİK


STAT: Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: M.Gonzalez, Y.Jimenez, N.Robles
GOLLER: Dk. 28 Semih, Dk. 58 Alex, Dk.76 Tosic
SARI KARTLAR: Lugano, Yasin

 

Kanarya’nın yeni ikilisi
* Fenerbahçe’nin Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2. ön eleme turunda ve 3. ön eleme turunun ilk maçında ilk 11’lerde yer bulan Selçuk sakatlığı nedeniyle 3. ön eleme turunun rövanşında takımdaki yerini alamadı.

* Alex’in golünden sonra Guiza ile büyük sevinç yaşadı. Öte yandan Yönetim ve taraftar arasında yaşanan sorunlar nedeniyle Tribünlerde “Tek Kimlik Fenerbahçe” yazılı pankartlar asıldı.

* Guiza, maç öncesi atmosferi ve zemini incelemek için sahaya çıkan vatandaşı olan maçın hakemleriyle yaklaşık 15 dakika sohbet etti. Guiza, daha sonra taraftarların çağrısı üzerine yanlarına giderek forma imzaladı.

* Partizan taraftarları maça girerken stat dışında Sırp bayrağı açınca, orada bulunan bir grup Fenerbahçe taraftarı tepki gösterdi ve Kosava Bayrağı açarak karşılık verdi.

* Maç sonrası, Partizanlı taraftarlar, Sarı Lacivertli seyircilerin olduğu tribüne yabancı madde atarken, güvenlik güçleri olayları büyümeden önledi.


Josico imzaya geliyor
Fenerbahçe’nin, Villarreal’de oynayan orta saha oyuncusu “Josico” lakaplı Jose Joaquin Moreno Verdu ile anlaşma sağladığı, İspanyol futbolcunun imza atmak için bugün İstanbul’da olacağı öğrenildi. Josico’nun Villarreal’den Madrid’e geçerek bugün Madrid’den İstanbul’a uçacağı ve Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi. Teknik direktör Manuel Pellegrini’nin Josico’yu bu yıl kadrosunda düşünmediğini kulüp yönetimine iletmesine karşın geçtiğimiz haziran ayında Villarreal, İspanyol futbolcu ile sözleşmesini 2 yıl uzatmıştı. Fenerbahçe’nin Villarreal’i de 33 yaşındaki Josico’yu da ikna ettiği ve teknik direktör Luis Aragones ve forvet Dani Güiza’dan sonra 3. İspanyol’u da kadrosuna katacağı ifade edildi.