Federasyonun gelir giderleri gizleniyor

Federasyonun gelir giderleri gizleniyor

Federasyonun gelir giderleri gizleniyor

Türkiye Briç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Federasyon hesaplarına vakıf olmak yetkimiz ve görevimiz dahilinde olduğu halde adeta bizden gizlenmektedir” dedi

Türkiye Briç Federasyonu yönetiminin Federasyon’un gelir ve giderleri hakkında hiç bir bilgisi olmadığı, bu konuda yapılan taleplere de cevap verilmediği ortaya çıktı. Bu konuda bir ayı aşkın bir süre önce verdiği dilekçeye rağmen şu ana kadar yönetime ve kendisine gelir-gider tablosu hakkında bilgi ulaştırılmadığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Federasyon hesaplarına vakıf olmak yetkimiz ve görevimiz dahilinde olduğu halde adeta bizden gizlenmektedir” dedi.
Dilekçesini vermesinin ardından sürdürdüğü girişimlerle konunun Yönetim Kurulu toplantısı gündemine alınmasını sağladığını kaydeden Ahmet Çelik devamla şunları söyledi:

Denetim Kurulu hiç toplanmamış
“Genel Kurul sonrası oluşan gelir ve giderler tablosunun  Yönetim Kurulu üyelerine dağıtılması konusu Yönetim Kurulu’nda görüşülürken tuhaf bir sürprizle karşılaştık. Toplantıda söz alan Federasyon Başkanı Fahir Üzümcü Denetim Kurulu’nun bugüne kadar hiç toplanmadığını itiraf edip hesapların incelemesi yapılmadığı için verilemeyeceğini ileri sürdü. Toplantıdaki Yönetim Kurulu üyeleri de bu görüşe uyunca Federasyon’un hesapları yine sır olarak kaldı.”  Federasyon’un yetki ve sorumluluğu bulunan yöneticileri olarak onun hesapları hakkında bilgiye ulaşamamanın kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Ahmet Çelik gerekli denetimin yapılması için Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunacağını sözlerine ekledi.